Helsinki saa kerralla kymmeniä uusia ravintoloita

Kauppakeskus Redi valmistuu vuonna 2018 Kalasataman metroaseman viereen.

SRV

Kauppakeskusrakentaminen lisää Helsingin seudun kahvila- ja ravintolatarjontaa lähivuosina rutkasti.

Vuonna 2018 Kalsatamassa avautuva Redi lupaa ryhtyä tarjoilemaan katuruokaa, sushia, gourmet-pizzaa, Lähi-idän makuja, amerikkalaistyylistä hiiligrilliä, pienpanimoa, kakkukahvilaa ja salakapakkaa.

Redin kahvila- ja ravintolatilat ovat SRV:n mukaan saaneet vuokralaiset hyvin liikkeelle. Yhteensä jopa 3 500 asiakaspaikkaa sisältävät kauppakeskuksen 38 ravintolaa, kahvilaa, baaria ja take away -pistettä on jo varattu.

Redin 38 ravintolaa, kahvilaa, baaria ja take away -pistettä on jo varattu."

Vuokrauspäällikkö Jonna Majasen mukaan yrittäjät arvostavat ennen kaikkea kauppakeskuksen keskeistä sijaintia, hyviä liikenneyhteyksiä ja isoja asiakasvirtoja.

– Halusimme mukaan laadukkaita, trendikkäitä ja yllättäviäkin ravintoloita. Kahta samanlaista paikkaa ei ole. Meille on tulossa innostuneita ja rohkeita ravintolayrittäjiä, joilla on mahtavia ideoita. Yrittäjien joukossa on ravintoloitsijoita, joilla on kokemusta eri maiden keittiöistä, Majanen kertoo.

Redin tulee muun muassa nopean syömisen alue, "fast casual dining area". Vierekkäin on kymmenen ravintolaa, jotka tarjoavat annoksia moneen makuun. Jokaisella alueen ravintolalla on käytössään noin sadan neliön sali- ja keittiötilat. Ravintolatarjonnassa vahvana trendinä on katuruoka.

Varsinainen iltamyöhään auki oleva ravintola- ja viihdemaailma toimii kolmessa kerroksessa, jotka on kytketty toisiinsa sekä hissi- että rullaporrasyhteyksin.

Keski-Pasilan Tripla valmistuu syksyllä 2019. Kauppakeskuksen pohjakerroksessa sijaitseva Food Market tarjoaa yli 10 000 neliön tiloissa ruuan ja päivittäistavarakaupan palveluita. Ruokakauppojen viereen sijoittuu Triplan oma kauppahalli, Market Zoo.

Food Marketin suurimmat vuokralaiset ovat HOK Elanto sekä Kesko.

Tapiolassa viimeistellään kauppakeskus Ainoan laajennusta Merituulentien päälle. Laajennuksen myötä Ainoan kokonaispinta-ala kasvaa nykyisestä noin 10 000 neliömetristä 30 000 neliömetriin. Toisen vaiheen työt valmistuvat keväällä 2017 ja kauppakeskukseen rakennetaan tilat muun muassa Stockmannin tavaratalolle sekä muille erikoisliikkeille ja palveluille. Kolmas vaihe valmistuu vuoden 2019 lopulla. Sen jälkeen kokonaisuus käsittää yli 50 000 neliötä ja 100 erikoisliikettä sekä ravintolapalvelua.

Espoon Ison Omenan laajennuksen ensimmäisen vaihe ja sen alle sijoittuva bussiterminaali avataan samaan aikaan Länsimetron kanssa elokuussa 2016. Kauppakeskuslaajennuksen toinen vaihe avataan keväällä 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Mikä on paras uusi ravintola – valitse 70:n listalta "Se oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä" – Döner Harjun voimakaksikko avaa uuden ravintolan"Ruoan taika on mausteiden käsittelyssä" – Afrikkalaisravintola hurmaa Vallilassa Kaukasialainen menu ja laaja vodkavalikoima keskelle Helsinkiä – huokea blinibaari avaa suojelutalossaFinnjävelissä perinneruoka muuttuu fine diningiksiKisa nälkäisistä kiihtyy: Pizzarium KluuviinLuksushodarin tekijät tähtäävät nopeaan kasvuunAkseli Herlevi paljastaa burgerinsa salaisuudenRavintola OXin varauskirja täyttyy jo mukavastiMyyrmäen odotettu uutuusravintola sai alkunsa krapulapizzasta Jumboon Fazerin tilalle kaikkiaan kolme uutta ravintolaa