Junalippujen hintoja laskenut VR vähentää 370 työntekijää

VR kertoi keskiviikkona vähentävänsä yt-neuvottelujen seurauksena 370 henkilöä, joista 214 irtisanotaan. Päätöksen taustalla on muun muassa junalippujen hintojen aleneminen.

Päivi Tuovinen

Alkuvuodesta pysyvästi junalippujensa hintoja alentanut VR vähentää jälleen väkeä.

Yhtiö kertoi keskiviikkona yt-neuvottelujen toisen vaiheen päätöksistä, joiden seurauksena vähennetään runsaat 370 henkilöä. Heistä 214 irtisanotaan.

Irtisanomisten lisäksi toteutetaan työsuhteen ehtojen merkittäviä muutoksia ja määräaikaisia lomautuksia.

Neuvottelut koskivat yhteensä 2800 henkilöä.

– Nämä päätökset ovat välttämättömiä, jotta VR voi jatkossakin tarjota viihtyisiä junamatkoja kilpailukykyisellä hinnalla, kommentoi matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen.

VR kertoi edellisistä irtisanomisista viime marraskuussa, jolloin se kertoi vähentävänsä 157 henkilöä.

Tuoreiden yt-neuvottelujen seurauksena luvassa on myös muutoksia konduktööreille, veturinkuljettajille ja kaluston kunnossapidosta vastaavalle henkilöstölle.

Konduktöörien toimipisteverkosto organisoidaan uudelleen, ja osa pisteistä suljetaan kuluvan ja ensi vuoden aikana. Tällä hetkellä toimipisteitä on 15, jatkossa yhdeksän.

Myös ratapihalla työskentelevien toimipisteitä lakkautetaan. Tällä hetkellä toimipaikkoja on kymmenen, jatkossa kolme tai neljä.

Veturinkuljettajien työvoimaa sopeutetaan lomautuksilla. Lomautukset alkavat tänä keväänä ja päättyvät alkuvuodesta 2017. Lomautuksia toteutetaan useilla paikkakunnilla ja niiden kesto on yhdestä kolmeen viikkoa.

Junakaluston ja veturien kunnossapidossa toimintoja tehostetaan ja sopeutetaan organisoimalla toimintoja uudelleen, muuttamalla tehtävänkuvia sekä lakkauttamalla tehtäviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Väkeään rajusti vähentävä VR maksaa 100 miljoonan osingotVuotosivusto: VR ulkoistaa puhelinpalvelunsa – irtisanomiset aloitetaan hetiVR:n liikevoitto 65 miljoonaa – jakaa valtiolle osinkoa 100 miljoonaaOnnibus ja VR vertailussa: Täältä saat halvimmat liput nytVR:n uudistus: Näiden ryhmien etu pienenee – lapsiltakin vaaditaan lippuTässä ovat VR:n pysyvät alehinnat: 9,90–29,90 euroa – katso esimerkit