Makumaailma

Kahvilaklassikko taipui vegaanien edessä

Maj-Len Ekbergin mukkaan kaupungin sielun näkee kahviloissa. Oma työpaikka, Café Ekberg Bulevardilla peilaa omalla tavallaan Helsinkiä.

Jussi Vehkasalo

Ekberg on päivittänyt valikoimansa ja tuo tarjolle vegaanileivonnaisia.

– Sesongin herkkujen rinnalle tuomme valikoimiin asiakkaidemme pyynnöstä myös uutuuksia. Nyt lanseeraamme uudet vegaaniset leipomotuotteet niin makeiden kuin suolaistenkin tuotteiden osalta, kertoo asiakaspäällikkö Sanna Jokinen Ekbergiltä.

Asiakkaiden toivomat vegaanituotteet tulevat Ekbergin valikoimaan 11.5. alkaen, jolloin lanseerataan muun muassa vegaaninen suklaa-kookoskakku ja trendikäs Vegan Smoothie Bowl.

Suklaa-kookoskakku on gluteeniton, maidoton, munaton ja soijaton. Täysin maidoton smoothie valmistetaan joko soija-, manteli- tai kookosmaidosta. Lisänä on kauraa, hedelmiä tai marjoja sekä lehtikaalta tai pinaattia.

– Vegaanituotteet tulevat Ekbergin pysyvään valikoimaan. Tuotteiden kehityksessä seuraamme niin alan trendejä kuin sesonkeja. Kehitämme liiketoimintaamme myös entistä ekologisempaan suuntaan esimerkiksi pakkausmateriaalien valinnoissa, Jokinen toteaa.

Uusia tuotteita myyntiin tuovat myös uudet teemaviikot kahvilassa ja myymälässä.

Ensimmäisenä teemamaana on Saksa 13.4.-10.5. Valikoimassa nähdään muun muassa makeaa Bienenstich-kakkua, Krustenbratenia, hapankaali-bratwurst quicheä ja saksanpähkinällä rikastettua metsäleipää.

Teemaviikot jatkuvat syksyllä, jolloin ensimmäisenä vuorossa ovat Skandinavian viikot 21.9.-18.10.

Pitkät perinteet

Ekberg perustettiin 1850-luvun Helsingissä.

Perheyritykseen kuuluu tänä päivänä leipomo, konditoria, myymälä, kahvila (Ekberg Café), juhlatila (Ekberg Extra) ja pitopalvelu (Ekberg Catering).

Ekberg sijaitsee Bulevardi 9:ssä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Ekbergin konditoriapäällikkö neuvoo: Näin leivot kuohkeat pullat itse18.10.2014 07.00
Aamiainen testissä: Klassikko on klassikko, vaikka aamiainen ei yllätä25.3.2011 15.52
Juosten juotu pahvikahvi on uutta kahvikulttuuria8.2.2011 15.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu