Ravintolakohun uusi käänne: Salve etsii kuumeisesti uutta osoitetta

Tälle sisustukselle on tulossa uusi kotisatama.

Helsingin Uutiset arkisto

HOK-Elanto etsii kuumeisesti uutta kotisatamaa legendaariselle merimieskapakka Salvelle, joka on joutumassa kodittomaksi vuodenvaihteessa 2016/2017.

Lähtö Helsingin Hietalahdenranta 11:sta on vähemmän sopuisa. Asunto-osakeyhtiö ei jatka Salven vuokrasopimusta, koska on saanut paremman tarjouksen Royal Ravintolat Oy:ltä. Roayl aikoo kuitenkin kopioida Salven "liikeidean ilman puolivalmisteita" ja ottaa huomaansa entiset asiakkaat.

– Nimi ei ole myytävänä eivätkä mitkään muutkaan immateriaaliset (aineettomat) oikeudet, HOK-Elannon toimialajohtaja Jouko Heinonen sanoo Helsingin Uutisille.

Kaikki, mikä on Salvessa Salvea, lähtee mukaan.

Hänen mukaansa myöskään irtaimisto ei ole myynnissä.

– Uutta paikkaa on jo katsottu, mutta neuvottelut ovat kesken. Uusi kotisatama tehdään todella pieteetillä. Kaikki, mikä on Salvessa Salvea, lähtee mukaan. Ja Salve on muutakin kuin silakat, hän huomauttaa.

Heinosen mukaan kanta-asiakkaat otetaan mukaan uuden Salven suunnitteluun. Samaa muuten sanoo Salven tilohin tulevan Royalin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Olisiko Royalilla halua ostaa nimi Salve, jos se olisi myytävänä? Entä vanhan Salven irtaimistoa?

Molempiin kysymyksiin vastaus: ehdottomasti, sehän olisi kaikkien etu, varsinkin Salven asiakkaiden ja näin on aina toimittukin, Vikström vastaa.

Tässä ovat tapauksen aiemmat käänteet:

Ravintolaskandaali: Helsingin maineikkaampiin kuuluva Salve saa lähtöpassit!

Silakkasota: Katso, mitä tulee "häädetyn" klassikkoravintolan tilalle!

Nyt puhuu ravintolan "häätäjä": Asetimme riman korkealle

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva
Sakari Nupponen