Salve-gate saa uusia kierroksia – Kenen joukoissa safkaat silakkasi?

Kyse on suuremmasta asiasta kuin silakkasodasta.

Helsingin Uutiset arkisto

Jos joku on kiinnostunut liiketoiminnan ostamisesta, yleinen käytäntö lienee, että keskustelee ensin omistajan kanssa, HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Jouko Heinonen hyökkää Royal Ravintolat Oy:n kimppuun tiedotteella.

Kiistassa on kyse entisestä merimieskapakasta Salvesta, joka on tunnettu silakoistaan. Ravintola toimii Helsingin Hietalahdenrannassa. Asunto-osakeyhtiö ei jatka Salven vuokrasopimusta, koska on saanut paremman tarjouksen Royal Ravintolat Oy:ltä.

Royal Ravintolat Oy tiedotti eilen, että se saa vuodenvaihteessa operoitavakseen kaupungin maineikkaimpiin kuuluvan merimieskapakka Salven. Uusi ravintoloitsija vaalii 110-vuotiaan ravintolalegendan historiaa ja tulee kiinnittämään erityistä huomiota ravintolan alkuperäisen hengen, maun ja tunnelman säilyttämiseen.

Tästä hermostui HOK-Elanto, jonka mukaan Salve ei ole myynnissä eikä vuokrattavissa, vaan HOK-Elanto tekee kaikkensa löytääkseen Salvelle uuden kotisataman lähiseudulta.

Royalilla olisi puolestaan halua ostaa nimi Salve ja sen vanha irtaimisto.

– Sehän olisi kaikkien etu, varsinkin Salven asiakkaiden ja näin on aina toimittukin, toimitusjohtaja Aku Vikström sanoo Helsingin Uutisille.

Ravintola-alaa pitkään yrityskonsulttina seurannut Actival Oy:n toimitusjohtaja Ari Larnemaa ihmettelee kiistaa.

Enpä usko, että HOK-Elannon tarvitsee pitkään hakea paikkaa, jos se vaan haluaa jatkaa Salven toimintaa. Tiloja löytyy vaikka millä mitalla ihan naapurista tai omasta ketjusta.

Sen sijaan hän povaa kokemuksesta Roaylille isoa laskua.

– Jos vanhaan paikkaan tehdään suuria muutoksia ja suuri remontti, jossa paikka vedetään ihan betonille, rakennusvalvonta astuu voimaan kaikessa ankaruudessaan. Se maksaa.

– Herrojen olisi paras ottaa luuri kouraan ja soittaa toisilleen sekä sopia, Larnemaa neuvoo.

 

 

 

 

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva
Sakari Nupponen