Puheenaihe

Punkkari puolustaa rajusti yksityisautoilua – "Hämeentietä ei pidä muuttaa luontopoluksi"

Moni tuntee Tumppi Varosen Tahdon rakastella sinua- kappaleen laulajana. Nyt hän ottaa voimakkaasti kantaa Hämeentien yksityisautoilun puolesta.

Armi Suojanen

Problems? ja Pelle Miljoona -yhtyeistä tutuksi tullut Tumppi Varonen puolustaa rajusti yksityisautoilua julkisessa Facebook-päivityksessään.

Myös sosialidemokraattien kaupunginvaltuutettuna toimiva Varonen kritisoi Helsingin kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymää esitystä Hämeentielle rakennettavista pyöräteistä. Esityksen mukaan yksityisautoilua rajoitettaisiin Hämeentiellä Hakaniemen torin ja Helsinginkadun välisellä osuudella.

– Nyt joukko viherpiiperöitä ja jees-miehiä ja -naisia muistakin puolueista eivät ajattele nokkaansa pidemmälle. Hämeentien muuttaminen luontopoluksi ja polkupyöräbaanaksi saa absurdeja piirteitä, Varonen kirjoittaa.

Varosen mukaan Hämeentiellä on jo toimiva joukkoliikenne.

– On muistettava, että meillä on talviaika, jolloin pyöräily on minimissään monestakin syystä. Henkilöautoilu on ympärivuotista. Mitä järkeä on siirtää autoilu teille ja kaduille, joilla on jo ennestään ruuhkaa?, hän kysyy.

Kaupunginhallituksessa esitystä vastustivat ainoastaan perussuomalaiset ja kokoomus.

Kannattajat puolustavat esitystä sillä, että esimerkiksi raitiovaunuliikenne ja bussiliikenne nopeutuvat, kun yksityisautoilua rajoitetaan.

– On selvää, että kun bussikuskit ajavat rivakammin tietyt välit, tullaan useita bussivuoroja vähentämään. Tämä johtaa irtisanomisiin, säästöihin, joita haetaan tälläkin suunnitelmalla, Varonen jatkaa.

 

Lue myös: Kaupunginhallitus hyväksyi Hämeentien pyörätiet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kaupunginhallitus hyväksyi Hämeentien pyörätiet 11.4.2016 18.24
"Helsinki tekemässä virheen, jota korjataan parinkymmenen vuoden kuluttua"11.4.2016 11.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu