Makumaailma

Tässä on Helsingin paras burgeripaikka - ja yli sata muuta kansan suosikkia

LUKIJAÄÄNESTYS Mike´s Diner, Treffipub ja Naughty Brgr ovat pääkaupunkiseudun parhaat burgeripaikat.

Helsingin paras hampurilaispaikka on lukijaäänestyksen mukaan Treffipubi. Tässä perusteluja: Maku ja raaka-aineet timangia. Laatu ei petä koskaan. Back to basics! Peruselementit kohdallaan ilman mitään turhaa.

Päivi Tuovinen

”Uusi ja freeshi mesta, rento meininki, hyvät safkat”. Näin kehuttiin  hampurilaispaikkakisan vantaalaista voittajaa Mike´s Dineria, joka on myös Vuoden 2015 tulokasravintola. Voittoisan Dinerin esittelyn voi lukea täältä.

Äänestykseen oti osaa peräti 2032 lukijaa. (Katso tulokset jutun lopusta.)

Helsingin paras burgerpaikka oli äänestäjien mielestä Herttoniemen Treffipubi. Se uudistui syksyllä 2014 peruspubista ruokaan satsaavaksi Pub & Bistroksi.

Kolmanneksi eniten ääniä kisassa sai Top Chef Akseli Herlevin Naughty Brgr Kampissa.

Espoossa hampurilalaisravintoloiden ohi kiilasi Pohjanmaan Grilli.

Tulta ja kuumuutta pelkäämätön grillimestari."

– Vaikka emme halua profiloitua burger-ravintolaksi on hampurilaistemme maine kiirinyt ja niiden osuus on lähes puolet à la carte -annosten myynnistä. TCB:tä (Treffi Cheese Burger) myydään lounaalla, pääruokana ja osana pidempiä menu-kokonaisuuksia, kertovat ravintoloitsija Andy Solomon, keittiömestari Topi Keskisarja ja ravintolapäällikkö Niina Panula.

Erityisen hyviä Treffin hampurilaisista tekee kolmikon mukaan keittiötiimin tinkimätön tuotekehitys.

– Teemme kaikki annokset alusta asti itse. TCB on haluttu pitää mahdollisimman yksinkertaisena, korostaen pääraaka-aineiden makua. Äärimmäisen korkealaatuinen ja tuore pihvi, joka on kooltaan ja rakenteeltaan juuri sopiva grillattavaksi 500 asteisessa puuhiiligrillissä, jonka ansiosta saamme aidon ja omaleimaisen grillauksen ja savunmaun annoksiimme. Käsintehdyt ranskalaiset ja maustekastikkeet kruunaavat mehukkaan kokonaisuuden. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tulta ja kuumuutta pelkäämätön ammattitaitoinen grillimestari sekä annos rakkautta.

He uskovat hampurilaisen tulevaisuuteen.

– Uusia trendejä varmasti tulee ja menee, mutta uskomme, että hampurilaisen suosio kestää. Tuotteena hampurilainen on helposti lähestyttävä, sopii moneen tilanteeseen ja moneen makuun.

Maailman metropoleissa kiertäessään he ovat tarkkailleet burgereita silmä kovana.

– Voimme todeta, että vaikka kuinka eksoottisiakin burger-variaatioita tulee tarjolle, mikään ei päihittä rehellistä avotulella tehtyä klassista cheese burgeria. Mutta laatutietoisuus lisääntyy ja asiakkaat ovat sitä saadessaan valmiita myös maksamaan siitä, he arvioivat.

Solomon toteaa, että tarjonta ja hintahaitari on jo laaja. Asiakas voi päättää mitä ja minkä hintaista haluaa. Raaka-aineita isompi rooli hinnanmuodostuksessa on Solomonin mukaan monissa muissa kuluissa kuten henkilökuntakuluissa ja vuokrissa.

– Pikaruokaravintoloiden ja tryffelillä höystetyn, itsejauhetun Kobe-härän väliin mahtuu kaiken hintaisia ja tasoisia annoksia. Henkilökohtaisesti on tullut maistettua Hong Kongissa 88$ hampurilainen ja on kyllä todettava että ei ollut hintansa arvoinen, hän paljastaa.

– Ammattilaisten valmistama, valikoituneista ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettu burger ei edes yritä kilpailla pikaruokapaikkojen burgereiden hinnan kanssa ja siitä olemme ylpeitä, Treffipubin tiimi julistaa.

Äänestyksen tulokset

1. Mike´s Diner Myyrmäki 521 ääntä

2. Treffipub Herttoniemi 234

3. Naughty Brgr Kamppi 206

4. Friends & Brgrs Kluuvi 150

5. Roslund Teurastamo ja Hietalahden halli 96

6. Soi Soi Kallio 61

7. Chico´s (useita ravintoloita) 51

8. Just Vege Kallio 45

9. Töölön Sävel Töölö 40

10. Woolshed Töölönlahti 39

Seuraavina Kaski, Pohjanmaan Grilli, American Diner, Oton Soppa, Bar Bronco, Stone´s, Loosister, Kämp, Morrisons, O´Learys, Kolohongan kioski, Helmigrilli, Hard Rock Cafe, Pallogrilli, Gate 1, Funky Burger, Cafe Brunnsdal.

Paras teollinen ketju: 1. Burger King 656 ääntä, 2. Hesburger 448, 3. Mc Donald´s 313, 4. Scanburger 77, 5. Rolls Express 60.

Yhteensä 2 032 äänestäjää kertoi mielipiteensä. Ääniä sai yli sata hampurilaispaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Piskuinen vegeravintola Vaasankadulla on äkkiä täynnä18.11.2015 06.00
Hampurilaisketju alkaa leipoa itse omat sämpylänsä22.2.2016 11.56
Mitä ihmettä – mustamakkaraa hampurilaiseen!13.4.2016 21.45
Uusi pihviburgeri-ketju Linnanmäelle – Hans Välimäki ulos täältä21.4.2016 14.11
Uusi lukijaäänestys: Missä syödään parhaat burgerit?12.4.2016 18.40
Helsingin parhaat kahvilat ja ravintolat: Täältä löydät ne kootusti20.4.2016 12.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu