Puheenaihe

Mothers of Perkele tyrmää Odinin soturit – tämä joukko vain kasvaa

Terassitalo on Pikku Huopalahden maamerkki.

Helsingin Uutiset arkisto

Pikku Huopalahti nousi vastarintaan kutsumattomia tunkeutujia eli Soldiers of Odin -katupartioita vastaan.

Helsingin Sanomat kertoi laajassa artikkelissa HS 29.4., kuinka muualta tulleet henkilöt ovat tulleet tuomaan turvaa tähän länsihelsinkiläiseen kaupunginosaan. SoO-partion ydinjoukon muodostavat virolaiset.

Pikku Huopalahdessa mitta täyttyi. Ensin kaupunginosan naiset tuomitsivat alueelle tunkeutuneet nahkatakit koirineen Helsingin Sanomissa 30.4.:

Pikku Huopalahti on hyvin tiivis kyläyhteisö, jossa katsomme toinen toistemme perään. Välitämme toisistamme. Suurin osa pikkuhuopalahtelaisista on asunut täällä alueen valmistumisesta lähtien. Tunnemme toisemme ja toistemme lapset vuosien ajalta. Kuulumme samaan yhteisöön ihonväriin katsomatta – niin aikuiset, nuoret kuin lapsetkin.

30.4. Tilkantorilta alkoi myös toisenlainen partiointi: Mothers of Perkele, joka haluaa pehmonallet kainalossa tehdä lopun vihapuheelle, rasistiselle partioinnille ja häätää Soldiers of Odinin pois patikoimasta "meidän kaduiltamme".

Nyt myös kuntapoliitikot ovat havahtuneet kutsumattomiin vieraisiin. Helsingin Uutisten blogisti Tomi Sevander (sd) pelkää Soldiers of Odinin luovan konfliktia.

Kyse on tarkoituksenhakuisesta provosoimisesta tavoitteena vastakkainasettelun lisääminen. Luodaan pelon ilmapiiriä jonkun ihmisjoukon, tässä tapauksessa maahanmuuttajien keskuudessa, joka pahimmillaan johtaa maahanmuuttajien aktivoitumiseen, ja joidenkin osalta jopa radikalisoitumiseen. Kun nämä kaksi toisiaan vastaan toimivaa joukkoa alkavat puolustaa aluksi kunniaansa sitten reviiriään, ollaan hetkessä tilanteessa, että alueen yleinen turvallisuus alkaa horjua ja ongelmat lisääntymään.

Pikku Huopalahdessa jo vuosia asunut Sevander on ammatiltaan rikospoliisi. Hän huomauttaa, että alueella ole ollut mitään sellaista ongelmaa, jota virkavalta ei olisi pystynyt hoitamaan.

On täällä toki nuorisojoukkoja, joihin kuuluu sekä maahanmuuttajataustaisia että kantasuomalaisia nuoria, ja kyllä heistä varmasti ääntä lähtee, mutta ei heistä mitään isompaa ongelmaa ole ollut, varsinkaan kun ei anna aihetta provosoitumiseen.

Jutun kirjoittaja on asunut Pikku Huopalahdessa vuodesta 1996.

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu