Puheenaihe

Uraäiti verkostoituu myös äitiyslomalla – "Kiva että on muutakin puhuttavaa kuin vaipanvaihdot"

Iris Rekola sylissään Niilo Järvinen, traktorin ratissa Sampo Järvinen. Oikealla Ilona Mutanen, peräkärryssä Rami Mutanen.

Heli Kurimo

Leipäpala lentää lattialle, nokkamuki kaatuu, pikkuauto on kadoksissa. Jollakulla on kuuma, nyrkit sykkyrällä ja yksi hymyilee leveästi. Kenelläkään ei ole kiire minnekään.

Kolme pienten lasten äitiä, lohjalainen Iris Rekola, Veikkolassa asuva Ilona Mutanen ja vihtiläinen Satu Manner lounastavat yhdessä.

– Voisin hakea kanaa, Ilona Mutanen toteaa seurueen istuttua kolmen vartin verran pöydässä.

– Voi ei, etkö sinä vielä ole ehtinyt syödä? Satu Manner kysyy.

– Ehdin kyllä. Nyt haen mahamatkustajan annoksen, Ilona Mutanen vastaa hymyillen.

Kyse on ammatillisesta verkostoitumisesta."

Ympärillä hyörii jälkikasvua, Sadun lapsi yksivuotias Aaron Manner, Ilonan seitsenkuinen poika Rami Mutanen ja Iriksen kahden vanha Sampo Järvinen ja nelikuinen Niilo Järvinen.

Aaronin kaksivuotias isosisko Joanna Manner on jäänyt hoitajalleen.

Äitien lounastreffit Vihdin Tavernaan on mietitty etukäteen tarkkaan, että kaikki pääsevät paikalle. Jälkikasvun lisäksi naisia yhdistää halu pitää itsensä ”kartalla” myös äitiysloman ja hoitovapaan ajan.

– Meidän tapaamiset ovat enemmän äitilähtöisiä, on kiva puhua muustakin kuin soseista ja vaipanvaihdoista. Omista mielenkiinnonkohteista ja työelämästä, Iris Rekola selvittää.

– Voisi sanoa, että kyse on ammatillisesta verkostoitumisesta, naiset kiteyttävät.

Kotiäideille ei kukaan kotiin tule juttelemaan."

Kolmikko sivuaa tapaamisissaan valtakunnallisen ”Mothers in Business Mib ry” -yhdistyksen ajatusta tarjota äideille kehittävää toimintaa äitiys- ja hoitovapaan aikana sekä niiden jälkeen.

– Olemme perustaneet Lohjan seudulle vertaisryhmän pienten lasten äideille, jotka haluavat pysyä jollain tavalla kiinni työelämässä ja kehittää itseään myös silloin, kun he ovat kotona hoitamassa lapsiaan, kolmikko kertoo.

– Yhdistäviä tekijöitä ovat ainakin ajankäyttö ja kommunikointi. Sekä se, että me emme ole niin sanotusti luovuttaneet, Ilona Mutanen lisää.

– On erilaista käydä vauva- ja perhekerhoissa, muskareissa ja muissa lapsille suunnatuissa tapaamisissa, kuin pystyä jakamaan myös mielipiteitä ja ajatuksia ajassa pysymisestä. Kotiäideille ei kukaan kotiin tule juttelemaan, kun työelämässä taas verkosto jatkuvasti laajenee ja tapaa uusia ihmisiä, laskenta-asiantuntijana rahoitusalalla työskentelevä Ilona Mutanen sanoo.

Keskustelun lomassa Aaronin vaippa kaipaa vaihtoa.

– Etenen mentaliteetilla älä katso ympärille ja hoida homma, Satu Manner sanoo nauraen ja kiepauttaa pojan kuiviin ravintolan sohvalla.

Koulutukseltaan diplomi-insinööri ei vielä tiedä millaisissa tehtävissä hoitovapaan jälkeen jatkaa.

– Ennen lasten tuloa ehdin opiskella ja tehdä töitä. Ensi syksyksi myös Aaron pääsee samalle perhepäivähoitajalle kuin siskonsa, joten nyt olen etsivällä kannalla. Joanna käy perhepäivähoidossa muutaman kerran viikossa.

Iriksen perheessä koittavat puolestaan jo ensi viikolla uudenlaiset ajat, kun nainen palaa työhönsä Postiin kehityspäälliköksi ja perheen isä Heikki Järvinen jää kotiin hoitamaan lapsia.

– On hyvä, että isäkin pääsee lomailemaan, Iris Rekola sanoo pilke silmäkulmassa.

Ihan vihreä ei lasten isä kuitenkaan puuhassa ole, sillä hän hoiti kotona esikoispoika Sampoa parin kuukauden ajan puolison palattua töihin viime äitiysloman jälkeen.

– Mies kyllä kysyi, että haittaako jos tekee kattoremonttia Niilo kantorepussa, Iris hymähtää ja uskoo, että puoliso ei ollut tosissaan.

Tämä on mahdollisimman kevyttä vertaisryhmätoimintaa.

Naiset ovat nimenneet kokoonpanonsa luiksi eli LUUT, Länsi-Uudenmaan Uraäidit.

LUUT järjestävät läntisellä Uudellamaalla vertaistapaamisia ja keskustelutilaisuuksia MiB ry:n toiminnan innoittamina.

– Tämä on mahdollisimman kevyttä vertaisryhmätoimintaa. Tilaisuuksia on juuri ilta-aikaan, jotta työssäkäyvillä on mahdollisuus osallistua niihin. Kotona ollessa on paljon äitikerhoja, mutta työssäkäyville ei mitään vastaavaa. Livetapaamiset ja vertaistuki ovat aina paljon parempaa kuin sosiaalisessa mediassa roikkuminen, Iris Rekola selvittää.

– Haluamme yhdistää läntisen Uudenmaan alueen perheitä, jotka elävät keskellä työelämän ja perheen yhdistämisen haasteita. Tutustutaan, verkostoidutaan ja käydään kohti hyvää arkea!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Uranainen hakee metsästä paistin – "Työasiat unohtuvat Nuuksiossa"1.3.2016 18.25
”Vanhemmat ulkoistavat lapset arjestaan” – Yle: Psykologi kyseenalaistaa adhd-ilmiön8.2.2016 12.24
Ylityöt voisi tallettaa työaikapankkiin - "Palvelisi parhaiten myös työnantajaa"5.5.2016 16.10
Ferrari vaihtuu äitiyslomaan5.12.2011 10.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu