Puheenaihe

Ravintolapäivä mullistui – näin se toimii jatkossa

Ravintolapäivää on tähän asti vietetty neljästi vuodessa. Tulevaisuudessa iso, yhteinen Ravintolapäivä järjestetään kerran vuodessa. Tämä kuva on muutaman vuoden takaa Helsingin Arabianrannasta.

Jussi Vehkasalo

Yhteistä ravintolapäivää vietetään jatkossa vain kerran vuodessa.

Tähän asti Ravintolapäivä on järjestetty neljä kertaa vuodessa. Tulevaisuudessa iso, nykyisenmallinen Ravintolapäivä pidetään aina toukokuun kolmantena lauantaina.

Kaikkina muina aikoina oman ravintolan voi perustaa silloin kuin itselle sopii vaikkapa omaan kotiin, kadulle tai puistoon.

Riittää, että ravintolan merkitsee kartalle Ravintolapäivän nettisivuilla osoitteessa www.restaurantday.org. Kyseiseen karttaan voi jatkossa ilmoittaa myös kaikki muutkin ruokapaikat, ravintolat, ruokarekat tai ruokatapahtumat.

– Iso yhteinen ruokakarnevaali ei enää palvele Ravintolapäivän alkuperäistä tarkoitusta. Halusimme näyttää, että pop up -ravintolan avaaminen on mahdollista, minne tahansa, milloin tahansa. Tällä hetkellä neljä kertaa vuodessa avautuu valtava määrä pop up -ravintoloita, mutta muulloin vain muutamia, sanoo Timo Santala, yksi Ravintolapäivän perustajista.

– Ravintolapäivä ei ole koskaan kysynyt mitään erityislupia tai poikkeuksia. Kaikki Ravintolapäivän ravintolat on mahdollista toteuttaa minä päivänä tahansa, hän jatkaa.

Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin toukokuussa 2011, ja tapahtuma on sen jälkeen laajentunut vauhdilla. Järjestäjien mukaan viiden vuoden aikana on avattu kaikkiaan 26 600 pop up -ravintolaa 75 maassa.

Seuraavan kerran Ravintolapäivää vietetään tulevana lauantaina.

Lue myös: Ravintolapäivä tuli tiensä päähän – Tulevaisuus vielä avoinna

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu