Puheenaihe

Lidlin uudessa logistiikkakeskuksessa käy 200 rekkaa päivässä –  tänne liikenne suuntautuu

LIIKENNE Lääkkeeksi on jo pohdittu liikennevaloja tai rampille nousevaa toista kaistaa.

Logistiikkahanketta esitellyt Kalle Hintikka uskoo, että Lidl tulee olemaan piristysruiske paikalliselle yrityselämälle. Uusia työpaikkoja tulee Järvenpäähän satamäärin.

Sauvo Jylhä

Lidlin logistiikkakeskus tuo Järvenpäähän yli kaksi sataa rekkaa vuorokaudessa. Rekkarallin pääväylänä on Lahden moottoritie, etelän suuntaisesti.

Osa rekoista liikennöi yöllä ja ennen pahinta aamuruuhkaa.

– Jonkin verran rekkaliikennettä suuntautuu Lahden suuntaan ja osa lännen suuntaan, kertoi Lidlin hanketta esitellyt Kalle Hintikka valtuustoseminaarissa, joka pidettiin perjantaina Järvenpää-talolla.

Logistiikan kulmakivenä ovat Hintikan mukaan lyhyet seisonta-ajat.

Järvenpään jakelukeskus työllistää jo rakennusaikanaan satoja ihmisiä ja valmistuttuaan ainakin kolme sataa. Välillisesti yritys työllistää satoja, ja esimerkkeinä Hintikka mainitsee muun muassa kuljetus-, pesula- ja cateringpalvelut.

– Lidl tulee olemaan piristysruiske paikalliselle yrityselämälle, hän uskoo.

Rakennuksen ulkoasu suunnitellaan tarkasti. Valaistuksella ei haluta häiritä ympäristöä liikaa, vaan tuoda rakennusta sopivalla tavalla esiin moottoritien liittymässä, joka on samalla käyntikorttina kaupunkiin. Meluesteitä tulee useisiin eri kohtiin.

– Logistiikkakeskuksen pihalla syntyy isoin melu, kun rekka kaasuttaa liikkeelle.

Poikkitien kaavahanketta esitellyt kaavoitusjohtaja Sampo Perttula kertoi, että kaavaehdotuksesta on tullut kuusi lausuntoa ja viisi kirjallista muistutusta.

Lausuntonsa ovat antaneet muun muassa Tuusulan kunta, Ely-keskus, Fortum ja Caruna. Aiheteemoina lausunnoissa ovat nousseet esiin melu, maisemointi, hulevedet, pohjavesialue, meluvallit ja imagohaitta.

– Myös luontoarvoihin on puututtu, kuten esimerkiksi virkistysalueen pienentymiseen.

Vaarana voi olla eteläisen rampin ruuhkautuminen, ja lääkkeeksi on jo pohdittu liikennevaloja tai rampille nousevaa toista kaistaa.

Poikkitien asemakaava on tarkoitus saada lainvoimaan jo elokuussa, jotta infran rakentaminen voidaan aloittaa syksyllä.

Aikataulu on kireä, sillä kaupunginvaltuusto käsittelee kaavaa jo kesäkuun kokouksessa. Valtuutettuja kiinnosti tietää, onko kaupungin ylimmälle johdolle tulossa palkankorotuksia.

– Emme ole valmistelemassa korotuksia, vakuutti henkilöstöjohtaja Päivi Autere. Sen sijaan henkilöstölle valmistellaan henkilökohtaisia palkanlisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu