Paikalliset

Aamiainen testissä: Klassikko on klassikko, vaikka aamiainen ei yllätä

Kahvilapäällikkö Maj-Len Ekberg voi olla tyytyväinen Bulevardin asiakaspalveluun: Cafe Ekbergin asiakaspalvelu on omaa luokkaansa.

Jussi Vehkasalo

Napoleonleivoksia ja samppanjankorkkeja, valkoiset posliinikupit ja ikkunan takana Bulevardin vilinä. Sitähän Café Ekberg on; osa kantakaupungin katukuvaa ja kotimaista kahvila- ja leipomokulttuuria jo 1850-luvulta saakka

Ensi vuonna 160 vuotta täyttävä konditoria, leipomo ja kahvila on edelleen suosittu.

Sen huomaa myös arkiaamuisin. Kello 7.30 oven takana on jo muutaman ihmisen jono. Aikainen mato nappaa parhaat palat Ekbergin noutoaamiaisesta, erityisesti sen jälkiruokaleivoksista.

Leivokset ovatkin Ekbergin valtti. Itse aamiainen on runsas, mutta varsin perinteinen: puuroa, muroja, jogurttia, kananmunia, leikkeleitä, leipää, tuoremehua, kahvia tai teetä. Näistä parhaat pisteet saavat puuro sekä testipäivänä tarjolla ollut munakas.

Hinta-laatusuhde on silti arkisin kunnossa. Noutopöydästä koottava aamiainen maksaa 8,90 eli euron vähemmän kuin vaikkapa muutaman korttelin päässä Carl Fazer Caféssa.

Viikonloppuisin tosin Ekbergilläkin saa maksaa aamiaisesta tuplaten; lauantain ja sunnuntain brunssilla on hintaa 17,80.

 

Leivokset ovat Ekbergin valtti.”

Mutta onko Ekberg aamiaispaikkana käymisen väärti? On, jos haluaa perinteisen aamiaisen klassisessa paikassa, ystävällistä ja ripeää palvelua, hyvää kahvia ja päivän lehdet pöytään. Ekbergin ehdoton valttihan on asiakaspalvelu. Se ei ole joka paikassa itsestäänselvyys.

Jos sen sijaan kaipaa rauhallista aamuhetkeä tai haaveilee viikonloppuna rennosta, kahdenkeskisestä aamiaisesta, kannattaa suunnata muualle.

Ekberg on viehättävä, mutta perinteinen ja niin suosittu, että hälinä väistämättä tarttuu.

Onkin makuasia, kummasta keskustan klassikosta pitää enemmän – Kluuvin Carl Fazer Cafesta vai Ekbergistä.

Itse annan ääneni Fazerille. Silti jokaisen kaupunkilaisen pitäisi käydä edes kerran elämässään aamiaisella myös Bulevardilla.

Cafe Ekberg, Bulevardi 9. Aamiainen ma–pe klo 7.30–10.30, la klo 8.30–13 ja su 9.00–13.

Helsingin Uutisten aamiaissarjassa on tähän mennessä syöty muun muassa Tin Tin Tangossa Töölössä, Cafe Lasipalatsissa, Carl Fazer Cafessa Kluuvissa ja rautatieaseman ravintola Elielissä. Sarjan edelliset osat löydät verkosta. Seuraavaksi testataan muun muassa Siltasen ja Salven aamiaista.

plussat

aamuvirkku poimii jälkiruokaleivonnaisista parhaat päältä

noutopöytää täytetään ripeästi

ystävällinen palvelu

klassinen miljöö

sopii myös lapsiperheelle

sunnuntaina aamiaista saa halutessaan jo kello 9

miinukset

aamiainen on yllätyksetön

myös arkisin ruuhkaa

rauhaton, koska niin suosittu

viikonlopun brunssi hintava

ei erityisen intiimi miljöö; viikonloppuna kahden hengen aamiaispaikkaa etsivän kannattaa suunnata muualle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu