100 tapahtumaa maalla ja merellä, katso parhaat palat Helsinki-päivästä

Helsinki-päivän viettoa Esplanadin puistossa.

Lauri Rotko

Helsinki-päivää vietetään tulevana sunnuntaina 12. kesäkuuta.

Koko päivän ajan järjestetään monenlaisia tapahtumia, näyttelyitä, musiikkiesityksiä, luontoretkiä ja esimerkiksi liikuntatempauksia pitkin Helsinkiä.

Kaikkiaan ohjelmaan kuuluu lähes sata tapahtumaa maalla ja merellä. Tänä vuonna ohjelmassa painottuu erityisesti kaupunkilaisten vastuu ympäristöstään.

Helsingin luontoon voi päivän aikana tutustua esimerkiksi meloen Roskaretkellä tai retkeillen Satakielikierroksella.

Helsinki-päivänä on myös mahdollisuus kokeilla uusia liikuntalajeja kendosta golfiin lukuisissa urheilukeskusten avoimien ovien tapahtumissa ja kaupungin puistoissa.

Koko perhe voi juhlia kaupungin syntymäpäivää vaikkapa ongintakisoissa, kesäteatterissa tai seikkailemalla Lintuparatiisissa.

Uusia ohjelmanumeroita tänä Helsinki-päivänä ovat muun muassa Remote Helsinki -kaupunkikierros, Katumuusikoiden Helsinki-päivä sekä Stadin tietovisakuningas -kilpailu.

Helsinki-päivä käynnistyy kaupunginjohtaja Jussi Pajusen avaamilla aamukahveilla kello 9 kaupungintalon sisäpihalla.

Ohjelma jatkuu kaupungintalolla aina kello 16 saakka.

Tarjolla on useita koko perheen tapahtumia, kuten vaahtokarkkikestit ja leluvaihto. Iltapäivällä on myös harvinainen mahdollisuus tutustua kaupunginjohtajan työhuoneeseen ja käydä ihailemassa kaupungintalon parvekkeelta avautuvia näkymiä.

Helsinki-päivän ohjelmaan yli 20 vuotta kuulunut Stadin Slangi ry:n valitsemien Stadin kundin ja friidun julkistus tapahtuu Espan lavalla kello 12. Tänä vuonna titteleistä kilpailevat muun muassa Elastinen, Pekka Sauri, Pirkko Saisio ja Krista Kosonen.

Yksi odotetuista perinteistä on Radio Aallon Helsinki-päivän konsertti, jossa lavalle astelevat muun muassa Robin, J. Karjalainen ja Cheek. Konsertti järjestetään kello 13.30–22 Kaisaniemen puistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän riikka.jokinen@media.fi kuva

Riikka Jokinen