Puheenaihe

Espoosta ja Vantaalta mallia Helsingin kesäterasseille

Hernesaaren viihdekeskus saa joillekin kesän tapahtumilleen lisäaikaa, vaikka osa lähialueen asukkaista on valittanut melusta.

Sakari Nupponen

Vasemmistovaltuutettu Sami "Frank" Muttilainen vetoaa Helsingin kaupunginisiin, jotta nämä ottaisivat mallia Espoosta ja Vantaasta. Hän on jättänyt aloitteen terassien aukioloaikojen pidentämiseksi Helsingissä. 

Hän ja muut allekirjoittaneet valtuutetut esittävät, että kaupunginjohtaja, elinkeinojohtaja ja kulttuurijohtaja käynnistävät laajan keskustelun ja selvityksen poliisin, aluehallintoviraston, Valviran ja kaupunkilaisten kanssa siitä, miten terassien aukiolopolitiikkaa voitaisiin lieventää.

Yksi vaihtoehto voisi olla se, että Helsinki siirtyy Vantaan ja Espoon malliin jossa terassien aukio-oloaikoja ei ole erikseen määritelty.

Verotuloja hauskemman Helsingin sivuvaikutuksena luova vaikuttava teko.

 

Terassien aukioloaika on nyt kello 7-22. Keskustan alueella on myönnetty poikkeuslupia terasseille, jotka eivät sijaitse asuinkiinteistöjen välittömässä läheisyydessä.

Ravintoloisija Seppo ”Sedu” Koskisen ravintola- ja tapahtuma-alue Hernesaaressa on ollut alkukesän kovimpien kiistelyjen kohteena, koska musiikki ja liikenne ovat haitanneet noin 800 metrin päässä sijaitsevia asuintaloja.

Hernesaaren ranta on auki 02:een säävarauksella. 11. kesäkuuta Summerburst-tapahtumalle on myönnetty soittoaikaa puoleen yöhön asti.

Nyt Muttilainen ja muut aloitteen tekijät muistuttavat, että terassien sesonkiaika on myös varsin lyhyt, mutta niillä on ravintoloitsijalle iso taloudellinen merkitys:

Myös Helsingin valtuustostrategiassa linjattu ”Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki”, “kulttuurista iloa ja vetovoimaa”, sekä “kansainvälisesti tunnettu ja elinvoimainen kaupunki” puoltavat terassien aukioloaikojen vapauttamisen puolesta.  Tämä tukisi myös uutta Brand New Helsinki - projektia. Tämä olisi, ei vain ilmainen, vaan jopa verotuloja hauskemman Helsingin sivuvaikutuksena luova vaikuttava teko.

Lue myös Terassit auki keskustassa!

Lisää aiheesta: 

Uusi festivaali aloittaa Sedu Koskisen valituksista kärsivässä Hernesaaressa – näin melutasosta huolehditaan10.6.2016 07.30
Kesän tapahtumille pidemmät soittoajat – myös asukkaiden valituksen kerännyt Hernesaaren viihdekeskus sai lisäaikaa4.6.2016 18.40
Helsingin keskeisimmän terassin ravintoloitsija vaihtui taas10.5.2016 18.55
Mihin katosi Kolmen sepän terassi?5.6.2014 13.04
Ostarin lähes kaikilla kuppiloilla terassit – uusi yrittäjä ei saanut lupaa16.6.2015 07.00
Olutta miniterassilla? Parkkiruuduille keksittiin uusi käyttö17.5.2016 09.34
Lasipalatsin museohankkeelle sinetti – suosituille terasseille tylyt lähtöpassit7.10.2015 20.32
Yli 100 000 euron terassivuokra oli liikaa – Hard Rock Cafe sai paikan11.5.2016 11.33
Auki kello 04:ään – uusi yöterassi avaa Helsingin keskustassa4.8.2015 10.24
Ensin Sedu Koskisen Namu ja Hernesaaren Ranta – nyt Restamax ahmaisi meksikolaisravintolat11.5.2016 11.11

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu