Puheenaihe

Konttikoteja kiirehditään Helsinkiin – "Kieltäviä syitä keksitään väkisin"

Disainattuun konttikotiin on saatu mahdutettua keittiö, vuode, työpiste, säilytystilaa ja invamittainen wc-kylpyhuone. Vuoteen leveys voi vaihdella 80-senttisestä 120-senttiseen.

Helsingin Uutiset arkisto

Olisiko aika siirtyä sanoista tekoihin. Konttikodit ovat pyörineet seminaari- ja juhlapuheissa jo jokusen vuoden.

Muun muassa Nuorisosäätiö kertoi jo liki kaksi vuotta sitten, että se olisi valmis rakentamaan Helsingin ensimmäisen merikonttitalon. Konttiasuntoon saattoi tuolloin tutustua Narinkkatorilla. Helsingin Uutisten nettikyselyn vastaajista 88 prosenttia sanoi olevansa kiinnostunut edullisesta miniasunnosta kontissa.

Nyt Helsingin Perussuomalaiset ovat tehneet jatkoaloitteen konttiasumisen kokeiluhankkeen käynnistämiseksi Helsingissä. Aloitteen allekirjoitti kaikkiaan 19 valtuutettua.

Sen mukaan Helsingin kaupungin tulisi aloittaa kiireellisenä kokeiluhankkeena 200 konttiasunnon suunnittelun sekä rakentamisen sopivaksi katsomalleen tontille. Asunnot voitaisiin toteuttaa esimerkiksi neljänä 50 asunnon kerrostalokokonaisuutena.

Helsingin virkamieskunnassa esiintyy vielä perinteistä vastustusta.

Jos Helsingin tekemä kokeilu osoittautuu onnistuneeksi, voitaisiin tehdä jatkopäätelmät konttiasumismuodon nopeaan asunnontuotantoon. Valmistajaksi on myös löydettävissä suomalainen toimija, sanovat aloitteentekijät, joiden mukaan Helsingin virkamieskunnassa esiintyy vielä perinteistä vastustusta asiaan.

Todetaan muka, että asia on ihan OK, mutta kieltäviä syitä keksitään väkisin, kuten esimerkiksi mistä tontit, kunnallistekniikka ja miten rakennusluvat, ihmettelee aloitteen ensimmäinen allekirjoittajana valtuutettu Helena Kantola.

Konttiasuntojen suunnittelija Harri Nordling arvioi Helsingin Uutisissa 2014, että 15-neliöisen täsysin sisustetun asunnon kuukausivuokra on "nykykustannuksilla" noin 250 euroa. Raakakontti maksaa noin 2 500 – 4 500 euroa.

Suomen tiettävästi ensimmäinen merikonttikoti esiteltiin Hyvinkään asuntomessuilla 2013.

12.6. on Helsinki-päivä, katso mihin mennä täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu