Ruoka

Viiniä ja vodkaa salaattiin? Kyllä!

RUOKA Sarjassa testataan uutuuskeittokirjojen reseptejä kotikeittiössä.

Viini ja vodka maustavat testisalaatin kesäisen raikkaaksi.

Anikó Lehtinen

Feta-papu-salaatti

kahdeksalle
250 g pitkiä, vihreitä papuja
2 dl valkoviiniä
1,5 tl suolaa
½ sitruunan mehu

Marinadi:
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
½ rkl hunajaa
2 rkl sitruunavodkaa
200 g fetajuustoa
50 g saksanpähkinöitä

Keitä papuja viitisen minuuttia väljässä vedessä, joka on maustettu viinillä, suolalla ja sitruunamehulla. Valuta.

Silppua persilja ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita marinadi-ainekset. Marinoi pavut yön yli. Laita pavut, feta ja pähkinät tarjoiluastiaan ja vie tarjolle.

Resepti: Jonna Pulkkinen, Merja Ruotsalainen: Viinakeittokirja. Atena Kustannus, 2016.

Näin resepti onnistui

Salaatti on suunniteltu kahdeksalle, mutta annos on pieni – ohjeesta riittää alkuruuaksi neljänne.

Varo, etteivät pavut keity liikaa, ne kannattaa jättää rapsakoiksi.

Valkoviini antaa hauskan hedelmäisen maun keitinveteen, samoin kuin sitruunavodka marinadiin. Sitruunavodkan tilalla voi käyttää myös tavallista vodkaa, kun marinadiin lisää 1 rkl sitruunamehua.

Maut sopivat todella hyvin yhteen ja annos on kesäisen raikas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu