Puheenaihe

Näihin Helsingin lukioihin oli vaikeinta päästä sisään 2016 – Katso oman koulusi keskiarvorajat

Kolmeen helsinkiläislukioon sisäänpääsyyn vaadittiin vähintään yhdeksikön keskiarvo. Nämä koulut ovat Ressun ja Mäkelänrinteen lukiot sekä Helsingin luonnontiedelukion luonnontiedelinja.

Armi Suojanen / Arkisto

Helsingin kaupungin lukioiden oppilasvalinnat ensi lukuvuodelle ovat selvinneet tänään. Suomenkielisiin lukioihin pääsi sisään keskimäärin 7,17 keskiarvolla, mutta alimmat hyväksytyt keskiarvot vaihtelevat lukioittain hyvinkin rajusti.

Tiukin raja oli Ressun lukioon, jonne piti olla vähintään 9,33 keskiarvo. Vähintään yhdeksikön keskiarvoa vaadittiin myös Mäkelänrinteen lukioon (9,08) ja Helsingin luonnontiedelukion luonnontiedelinjalle (9,06).

Vähintään kahdeksikon keskiarvo vaadittiin neljään lukioon – nämä opinahjot ovat Sibelius-lukio (8,92), Helsingin luonnontiedelukio (8,5), Gymnasiet Lärkan (8,25) ja Etu-Töölön lukio (8,00).

Helpointa oli päästä sisään niihin seitsemään lukioon, joihin pääsyyn vaadittiin seiskalla alkava keskiarvo. Nämä lukiot ovat Alppilan lukio (7,83), Helsingin kielilukion kielilinja (7,83), Helsingin kielilukio (7,67), Helsingin medialukio (7,50), Vuosaaren lukio (7,17), Brändö Gymnasium (7,08) ja Tölö Gymnasium (7,00).

Helsingin kaupungin lukioihin hyväksyttiin kaikkiaan 2 587 oppilasta. Näistä suomenkielisiin lukioihin menee noin 85 prosenttia oppilaista. Luvuissa eivät ole mukana valtion ja yksityiset lukiot.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu