Ruoka

Viikon vinkki: Tee mansikasta grillikastike kanalle

RUOKA Mansikka ei ole vain kakkua varten tai jäätelön pariksi.

Mansikka sopii myös kanan pariksi.

Anikó Lehtinen

4 kpl kanakoipia tai kanan rintafileitä

Kastike:
noin ½ l mansikoita
viipaloituna
2 dl oliiviöljyä
1 dl balsamicoa
suolaa ja mustapippuria
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä tai mantelilastuja
1 dl minttua

Sekoita kastike. 

Ota siitä 1/3 sivuun ja laita loput jääkaappiin.

Sekoita sivuun ottamasi kastike sauvasekoittimella tasaiseksi marinadiksi.

Laita kanankoivet tai rintafileet pakastepussiin ja kaada marinadi päälle.

Anna kanan marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.

Valuta marinadi pois kanasta ja grillaa koivet tai rintafileet.

Tarjoa itse kastike valmiiksi grillatun kanan kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kotimainen mansikka kypsyy etuajassa – "juhannuspöytään koko maassa"13.6.2016 15.14
Viikon reseptit: Näin leivot mansikkakakun tai -tortun3.7.2013 10.20
Vähän kylmätilaa, paljon säilöttävää? Lue Marttojen neuvot28.7.2014 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu