Ruoka

Viikon vinkki: Yhdistä uudet perunat, mansikat ja halloum

Mansikka, perunat ja halloum ovat herkullinen trio salaatissa.

Anikó Lehtinen

noin 6–8 keitettyä uutta perunaa
1 pieni punasipuli hyvin ohueksi viipaloituna
1/2 l perattuja, puolitettuja mansikoita
300–400 g halloumia
tuoretta oreganoa
mustapippuria

Salaatin kastike

2 rkl hunajaa
öljyä
1/2 dl vaaleaa balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastike ja marinoi sipulisiivuja ainakin tunnin.Lisää mansikat kastikkeeseen.

Keitä perunat ja jäähdytä ne.

Sekoita perunat ja kastike salaatiksi.

Viipaloi ja grillaa halloumijuusto tai paista se kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes juuston pinta on vaaleanruskea ja sisus hieman sula. Laita peruna-mansikkasalaattia lautasille ja kokoa juusto salaatin päälle. Ripottele annoksen päälle oreganoa ja myllystä mustapippuria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Viikon vinkki: Tee mansikasta grillikastike kanalle21.6.2016 23.07
Kotimainen mansikka kypsyy etuajassa – "juhannuspöytään koko maassa"13.6.2016 15.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu