Puheenaihe

Vihdoin vihreää valoa: HIFKin halli ja Hakaniemen lasipaviljonki toteutuvat

Helsingin kaupunginhallitus on hetki sitten päättänyt, että Hakaniemen lasipaviljonki toteutetaan.

AD Petteri Vilkki

Helsingin kaupunginhallitus on juuri äsken hyväksynyt Garden Helsinki -hankkeen eli HIFK:n monitoimihallin suunnitteluvarauksen,mutta rajasi varausalueen maanpäällisiä osia.

Nordenskiöldinkadulla vanhan jäähallin vieressä sijaitseva alue on varattu vuoden 2018 loppuun saakka hankkeen jatkosuunnittelua, toteutusedellytysten selvittämistä sekä arkkitehtuurikilpailua varten.

Kaupunginhallitus muutti esitystä siten, että Pohjoisen Stadiontien itäpuolelle ei sallita maanpäällistä rakentamista. Lisäksi Saharaan ei toteuteta maanpäällistä rakentamista eli kenttä säilyy jalkapallon käytössä.

Tarkoitus on rakentaa monitoimihalli HIFK:n kotikentäksi sekä liike- ja toimistotilaa ja asuntoja. Vanhan jäähallin kohtalo ratkaistaan arkkitehtuurikilpailun yhteydessä.

Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa myös Hakaniemen torin lasipaviljongille. Se hyväksyi hankesuunnitelman, jonka mukaan Hakaniemen hallin toiminnot siirretään hallin peruskorjauksen ajaksi toreille rakennettavaan lasipaviljonkiin.

Hankkeen enimmäishinnaksi päätettiin 5,74 miljoonaa euroa. Kiinteistökeskus ja Tukkutori  kilpailuttavat paviljongin hankesuunnittelun ja rakentamisen.
Kaupunginhallitus jää nyt kesätauolle ja kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 8. elokuuta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu