Viihde

Hän on uusi Mr. Gay Finland – "Marko on todella kuuma pakkaus"

Marko Fali valittiin vuoden 2016 Mr. Gay Finlandiksi

Ömer Acar / mrgayfinland.fi

Mr. Gay Finland 2016 on helsinkiläinen 28-vuotias lähihoitaja Marko Fali.

Alkujaan kemiläinen Fali kruunattiin voittajaksi myöhään torstai-iltana. Mr. Gay Finlandin 1. perintöprinssi on 21-vuotias Mika Kokkola, ja 29-vuotias Jesse Rasinmäki valittiin 2. perintöprinssiksi sekä tekstiviestiäänestyksellä yleisön suosikiksi.

–  Haluaisin osoittaa ihmisille, että kannattaa tarttua hetkeen, olla pelkäämättä erilaisuutta ja uskaltaa esiintyä omana itsenään - erilaisuus on rikkautta. Haluaisin tuoda esiin enemmän sateenkaariperheiden elämää. Itselläni ei ole omia lapsia vielä, mutta olen saanut tutustua puolisoni kahteen ihanaan tyttöön ja samalla olen saanut kokea pienen raapaisun lapsiperheen arkea, tuore voittaja tiivistää tavoitteensa.

Mr. Gay Finlandin valitsivat taikuri ja mentalisti Noora Karma, Salattujen Elämien ”Elias Vikstedtinä” tunnettu Petteri Paavola ja ”Eva Tammisena” tunnettu näyttelijä Tiia Elg, naaG - not an average Guy -blogin perustaja Janne Naakka, Kouluratsastaja, maajoukkuevalmentaja sekä Laukka-korusarjan suunnittelija Marko Björs sekä Westerback kello- ja kultasepänliikkeen toimitusjohtaja Katja Warborn.

Kilpailun päätuomarina toimi Euroviisutkin juontanut Mikko Silvennoinen.

– Markolla on omaa kokemusta asioista, joista hän haluaa misterinä puhua. Hän tuntee sekä sateenkaari-vanhemmuuden että -vanhuuden haasteet. Marko haluaa edistää ihmisoikeuksia myös kotiseuduillaan Pohjois-Suomessa, missä LGBT on vielä liian tuntematon kirjainyhdistelmä. Lisäksi Marko on todella kuuma pakkaus, Silvennoinen kertoo perusteluista.

Mr. Gay Finland on Helsinki Pride -viikolla järjestettävä kilpailu, jossa valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille.

Vastavalittu Mr. Gay Finland seurueineen osallistuu lauantaina 2. heinäkuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen yhdessä keskiviikkona kruunatun Miss Gay Finland voittajan Helmi-Maaria Jokisen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu