Puheenaihe

Pori Jazzin viinikielto toi festareille känniääliöt

Porin Jazz ei ole kuin ennen.

Pori Jazz

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Leppoisan pikniktunnelman tilalla tuppaa nyt aiempaa enemmän humaltuneita ihmisiä, kun alkoholia juodaan kaksin käsin ennen konserttialueelle saapumista.

Satakunnan Kansan kyselyssä valtaosa oli sitä mieltä, että omien juomien kieltäminen johti siihen, että ihmiset ovat jatseilla enemmän humalassa kuin silloin, kun omia juomia sai tuoda.

Lehden mukaan omien juomien tuontikielto konserttialueelle onkin kahdessa vuodessa muuttanut merkittävästi Kirjurinluoto Arenan suurten konserttien ilmapiiriä ja myös ihmisten käyttäytymistä.

Päätös kieltää omat juomat saa jazzväeltä SK:n kyselyssä totaalisen tyrmäyksen. Yli 85 prosenttia vastanneista ei hyväksy kieltoa lainkaan.

Peruspalveluministeri Sunanna Huovinen (sd) sanoi 2014, ettei silloinen hallitus aio muuttaa alkoholilakia, vaikka viranomaisten tiukentunut asenne omiin juomiin festivaaleilla aiheutti suurta närää.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) ja 22 muuta kansanedustajaa esitti jo viime talvena, että alkoholilain säädöksiä kulttuurifestareilla helpotettaisiin.

– Porttia ennen tempaistaan tukevammat humalat tai alusvaatteisiin piilotetaan väkevämpiä viinoja alueella nautittavaksi, kertoi Kaikkonen esittelypuheenvuorossaan nykymenosta festareilla.

Mistä paras festarifiilis?

Omasta viinipullosta
44% (202 ääntä)
Pienestä pössyttelystä
22% (99 ääntä)
Kossusta portinpielessä
16% (72 ääntä)
Raittiina olosta
10% (45 ääntä)
Ylihintaisesta kaljamukista
9% (40 ääntä)
Lämpimästä sidukasta
0% (1 ääni)
Ääniä yhteensä: 458

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

"Tempaistaan kännit ja alkoholia alusvaatteisiin" – Kaikkosen pikniklakimuutos etenee3.3.2016 19.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu