Puheenaihe

Ruisrockin leirintäaluetta hallitsee mystinen "keisari" - "Kun mä sanon lasinpesu, te sanotte neste"

Nurmosta kotoisin oleva Severi on Ruisrockin yksinoikeutettu Keisari. Taustalla miehen hovi pitää hauskaa Artukaisen leirintäalueella.

Nadi Hammouda

Sanotaan että Suomessa on vain yksi kuningas, mutta Ruisrockissa on vain yksi keisari.

Festarialueella liikkui perjantaina huhuja myyttisestä hahmosta, joka on jo lähes kymmenen vuoden ajan hallinnut olemuksellaan Ruisrockin Artukaisen leirintäaluetta. Tämä hahmo tunnettaan yksinkertaisesti nimellä, joka ei jätä mitään arvailun varaan.

Keisari.

Miehen jäljittäminen oli oma työnsä. Festivaalin järjestäjät tiesivät tapauksen, mutta silti tietoja hahmosta oli vähän.

Jahtiin osallistuivat Ruisrockin tiedottaja, promoottori ja leirintäalueen johtaja. Noin kuuden tunnin jälkeen puhelin piippaa: keisari on paikallistettu ja suostuu haastatteluun.

Lauantaina puolenpäivän aikaan paahtava aurinko hellii telttailijoita. Joka puolella näkyy bikineissä aurinkoa ottavia naisia ja paidattomia miehiä.

Siksi on vaikea olla huomaamatta kohti tulevaa jääkiekkotuomarin asuun pukeutunutta miestä, jonka naama punoittaa kuin olisi ollut kolme päivää putkeen ulkona.

Keisari.

- Severi moro, mies sanoo ja ojentaa kätensä.

Keisarin nimi on Severi. Hänellä on kypärä päässä.

Mies pitää hoviaan keskellä teltta-aluetta. Se on helppo huomata, sillä ringissä istuva joukkio huutaa jatkuvasti iskulaiseita ja muita huutoja.

- Kun mä sanon Popeda, te huudatte Mamba!

Keisari on ollut omien sanojensa mukaan viimeiset kahdeksan vuotta samalla paikalla. Miehelle Ruisrock on vuoden ykköstapahtumia, joskaan hän ei välttämättä viihdy kovin paljon itse festareilla.

Leirintäalue on hänen valtakuntansa.

- Ei sitä välttämättä tule joka päivä lähdettyä pois täältä. Porukan kovimmat musadiggarit käyvät välillä katsomassa keikkoja.

- Täällä on parhaat bileet. Musa soi ja voi mennä mihin tahansa istumaan ja on heti tervetullut. Jengi on aina tosi hyvällä tuulella.

Haastattelun aikana selviää, että Severi tunnetaan leirinitäalueella myös nimillä Setä, Aurinkokuningas ja Big Daddy Love. Keisari on kuitenkin yleisin.

- Kun tulin tänne ensimmäisenä vuonna, järjestäjät kysyivät nimeäni. Huusin niille pienessä kännissä keisari. Siitä asti mua on kutsuttu sillä nimellä.

Nurmosta kotoisin oleva mies pitää Ruisrockia parhaana kesätapahtumana. Hänen mukaansa tunnelma on erilainen kuin esimerkiksi Provinsissa.

-  Siellä on sellainen pohjalainen meininki. Jengi rähisee enemmän ja haastaa riitaa.

Mutta miksi jääkiekkotuomari?

- Kun tulin ensimmäisen kerran, halusin laittaa jotain erikoista päälle. Katsoin kaappiin ja siellä oli noi lätkäkamat. Mulla on joka vuosi sen jälkeen ollut samat vaatteet päällä.

Haastattelun jälkeen Keisari kiittää juttutuokiosta ja palaa alamaistensa pariin. Valtakuntaan, jossa aurinko paistaa, musiikki soi, kalja on aina kylmää ja meno riehakasta.

- Kun mä sanon lasinpesu, te sanotte neste!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu