Ruoka

Uutuuskirja neuvoo: Näin grillaat mereneläviä tai jälkiruoan

RUOKA Sarjassa testataan uutuuskeittokirjoja käytännössä.

Anikó Lehtinen

Risto Mikkola: Koko vuoden grillauskirja, Readme 2016

Ammattikokki ja lihatalon kehityspäällikkö Risto Mikkola on julkaissut grillauskirjan, joka opastaa suomalaisia grillaamaan koko vuoden läpi.

Omat lukunsa on kasviksille, mereneläville, lintu- ja liharuuille, grillipizzalle ja jälkiruuille.

Raaka-aineita on käsitelty monipuolisesti. Kirjasta löytyy ohjeet esimerkiksi grillatun kasviskeiton tekoon ja runsaasti reseptejä mereneläville.

Myös Mikkolan tapa laittaa ruokaa on hauska: mies grillaa osan raaka-aineista, osasta tehdään esimerkiksi risottoa, keittoa tai muuta grillaamiselle epätyypillistä ruokaa, jonka kanssa grilliherkut syödään.

Kirjasta löytyy silti perinteisempiäkin grilliruokia, kuten kanansiipiä, erilaisia grillivartaita, kokonaisena grillattua kanaa, possunkylkeä ja härän entrecoteta.

Oma lukunsa on omistettu itse tehdyille grillimakkaroille ja lihaan hierottaville kuivamausteseoksille eli rubeille.

Koko vuoden grillauskirjan alusta löytyy Mikkolan 10 sääntöä grillaukseen. Muut grillausvinkit löytyvät sen sijaan kirjan lopusta. Järjestys on epälooginen, sillä kaikki vinkit olisi voinut koota yhteen.

Toinen puute on annoskokojen puuttuminen. Useimmat ohjeet ovat neljälle hengelle, mutta reseptistä tätä ei voi aina päätellä.

Kokonaisuutena Koko vuoden grillauskirja on tervetullut teos, joka kannattaa hankkia, jos grillaa usein. Kirjassa on monipuolisesti erilaista reseptiikkaa, jota voi hyödyntää grillauksessa koko vuoden läpi.

Kirjan kuvista vastaa Roni Lehti. Kuvat ja reseptit ovat niin herkullisia, että tekee mieli kaivaa grilli heti esiin.

Lue myös: Näin teet kirjan ohjeella ribbsejä aasialaisittain

Kenelle?

Grillausta arvostavalle miehelle.

Terassigrillin omistajalle.

Monipuolisen grillauksen ystävälle.

Kesämökille tai omakotitaloon lahjaksi itse tehdyn grillikastikkeen tai rubin kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu