Makumaailma

Näin vastattiin: Ravintolaelämä sykkii vahvimmin Vaasankadulla

ÄÄNESTYS Kallio rökitti ydinkeskustan ravintolakadut. Uimaranta ohitti bilerannan, Kanavaranta on hyvää vauhtia nousussa.

Vaasankadulta löytyy nykyisin ruoka- ja juomapaikkoja moneen makuun. Tänne avasi ensimmäisen ravintolansa myös Helsingin katuruokabuumin käynnistäjiin kuuluva Street Gastro. Kasvisruokakeitaaksi kasvun käynnisti SoiSoi.

Päivi Tuovine

Helsingin pääravintolakatu on monimuotoinen ja eläväinen Vaasankatu.

Kesän kohutuin ravintola-alue Hernesaarenranta jäi vähiten suosittujen kastiin, kun Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien lukijat valitsivat Helsingin pääravintolakadun. Bileranta hävisi äänestyksessä selvästi uimarannalle, sillä Vuosaaren Aurinkoranta on kisan kakkonen. Kovassa nousussa on kaiken aikaa tarjontaansa kasvattava Katajanokan Kanavaranta.

Selvästi eniten (23 prosenttia) äänistä keräsi Vaasankatu ja kolmanneksi nousi Helsinginkatu.

Olennaista on paikka, tunnelma ja henkilökunnan palvelualttius sekä paikkojen siisteys.”

Vaasankadun kattaus onkin huima: Internetcafe Viva la Vida, R-kioski, Bar Molotow, Siima Baari, Tuk Tuk, City Kebab-pizzeria, Roots, Bar Kalliohovi, Kustaa Vaasa, Just Vege, Solmu, Street Gastro, Apollo pizzeria, Soi Soi, Hilpeä Hauki, Iltakoulu...

Joukkoon mahtuu pizzaa ja kebabia, pikaruokaa, joogakahvila, monta kaljakapakkaa ja kasvisruokapaikkaa. Perinteisiä paikkoja ja trendikkäitä tulokkaita vieri vieressä. Osa avaa heti aamulla, jotkut jatkavat yömyöhään. Tietä Vaasankadun uudelle nousulle ovat raivanneet muun muassa Helsingin ensimmäisiin katuruokayrittäjiin kuuluva Street Gastro ja kasvissyöjiin keskittyvä Soi Soi.

Hernesaarenrannan kanssa tasaäänin hännänhuipuiksi jäivät Bulevardi ja Uudenmaankatu. Keskikastiin sijoittuivat Esplanadi, Kalevankatu ja Pikku Roba. Ehdokkaita oli kaikkiaan yksitoista.

Eräs vastaajista muistuttaa, että nykypäivän ”ravintola” on paikka, josta saa vähän tai paljon sopivaa suolaista/ makeaa huikopalaa. Kaikki eivät halua syödä niin sanottua fine dining -ravintolaruokaa. Eikä alkoholitarjoilu ole olennaista vaan paikka, tunnelma ja henkilökunnan palvelualttius sekä paikkojen siisteys.

Näin äänestäjät perustelivat valintojaan:

Vaasankatu

Kasvisruokaa ja rento hyvä meininki ratkaisi!

Parhaat vegeravintolat kaupungissa.

Vaasankatu on stadin ykkönen, se ei selittelyjä kaipaa!

Kotikatu, hyvät olutravintolat & ruokapaikat.

Se on jees ja vanhaa historiaa ja uutta.

Aurinkoranta

Todella välimerellinen tunnelma. Upea luonto yhdistettynä korkealuokkaiseen rakentamiseen. Aurinkolahdessa paistaa aina aurinko.

Monipuolisuus, hintahaitari kaikille, upeat merinäkymät joka paikasta, joustava palvelualttius ja melkein 1 km pitkä avoin, julkinen rantaviiva.

Aurinkorannan palvelut laajennettuna Ravintola Mainingista Kahvila Kampelaan samalla selkeällä rantabulevardilla on kokemus, jonka haluaa kokeilla uudestaan ja uskaltaa vierailla Itä-Helsingissä julkisilla kulkuneuvoilla.

Helsinginkatu

Laajin tarjonta ja halpaa.

Ainoa ja oikea.

Keskellä katua on Alko, josta on hyvä hakea pohjat.

Fredrikinkatu

Kaikkea yhden kadun varrella ja ostoskeskus toisessa päässä! Toinen hyvä vaihtoehto on Vaasankatu, mutta yleisesti liian ”kalliomainen” monelle.

Hernesaarenranta

Upeat terassit ja merinäköala.

III linja

Loistavat ravintolat! Alkaen Oiva, Kolmon3n, Lemon Grass, Sandro, Lounge, Kipinä.

Eerikinkatu

Siellä on parhaat menomestat moneen lähtöön. On uusia paikkoja ja vanhoja perinteisiä paikkoja: Kannas, Dubrovnik, Moskova yms. Paikkoja on paljon.

Fleminginkatu

Pieni ahdas katu, jossa melkein aistii oluenhuurun jo ulkosalla.

Kanavaranta

Relander ravintolalaiva, Sköne, Holiday, Winebar, Nyström, Purjehdus Club ja Katajanokan Kasino.

Holidayn drinkit ja safka. Le Petit Chaperonin viinit & macaronit. Skönen oluet ja fiilis. Nokan fine dining. Selkeä uusi trendikatu.

Karhupuisto

Sivukirjasto, Karhupuiston Lippakioski, Bear Park Cafe ja vastapäisen ravintolat ja kahvilat.

Vanhaistentie

Halpaa kaljaa.

Katso täältä, mistä löytyvät Helsingin parhaat hampurilaispaikat, pubit, pizzeriat, kasvisruokapaikat, brunssimestat tai klassikkoravintolat.

Oletko käynyt Vaasankadun ravintoloissa?

Kyllä, usein
55% (181 ääntä)
Joskus
33% (107 ääntä)
En koskaan
7% (22 ääntä)
En vielä
5% (18 ääntä)
Ääniä yhteensä: 328

Näin äänestettiin

1. Vaasankatu

2. Aurinkoranta

3. Helsinginkatu

4. Esplanadi

5. Kalevankatu

6. Pieni Roobertinkatu

7. Mikonkatu

8. Fredrikinkatu

9. Bulevardi, Hernesaarenranta, Uudenmaankatu

"Joku muu" vaihtoehtona ääniä saivat III linja, Eerikinkatu, Erottaja, Fleminginkatu, Kaivokatu, Kanavaranta, Kapteeninkatu, Karhupuisto, Laajalahdentie, Turunlinnantie, Vanhaistentie.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Aurinkoranta vai Vaasankatu? Kumpi on ravintoloiden pääkatu?27.7.2016 10.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu