Puheenaihe

"Kuin pedofiilin päiväuni" – julkkispsykiatri teilaa Sannin videon Ylellä

Sannin Vahinko-musiikkivideo saa lastenpsykiatrilta täystyrmäyksen.

Päivi Tuovinen

Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan hittiartisti Sannin kohue herättänyt Vahinko-musiikkivideo on lapsen kehitykselle liikaa. Aikuisten asioiden pakottaminen lasten maailmaan ei ole hyvästä, Sinkkonen kommentoi Ylen Aamu-tv:ssä.

– Ne asiat eivät nouse lapsen kehitystarpeista. Lapsi on seksuaalinen olento, me tiedämme sen, mutta lapsen täytyy kehittyä omassa rauhassa. Nämä asiat ovat ulkopuolelta työnnetty, tungettu lapsen viattomaan maailmaan ja se on meidän aikuisten vika, Sinkkonen kertoi suorassa lähetyksessä.

Mikäli aikuiset pääsevät tulkitsemaan videota seksuaalissväytteisesti, tilanne on Sinkkosen mukaan "kuin pedofiilin päiväunesta".

Sinkkosen mukaan lasten maailma seksualisoituu aivan liian aikaisin. Lasten pitäisi olla pihalla painamassa nenä räässä, eikä yrittää olla teinejä kahdeksanvuotiaina.

– Hoetaan, että lapset ovat yhä nuorempina yhä vanhempia, ja että he ovat jotenkin hirveän paljon kypsempiä kuin mitä me olemme olleet. Se on ihan hevonkukkua.

Kehitys on alkanut jo 15–20 vuotta sitten. Sinkkonen nostaa esimerkiksi muun muassa Madonnan, Christina Aguileran ja Spice Girlsin musiikkivideot, jotka käsittelivät seksiä suoraan.

Sinkkonen ohjeistaa, että jos lapsi lauleskelee seksuaalissävytteistä sanastoa, vanhempien pitää puuttua siihen. Lapsille pitää sanoa, että tämä kuuluu aikuisten maailmaan, eivätkä lapset vielä tällaisia asioita ymmärrä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu