Puheenaihe

Keskustan jättänyt Abdirahim "Husu" Hussein liittyy SDP:hen

SDP:hen liittyvä helsinkiläinen varavaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein aikoo ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa.

Abdirahim Husu Husseinin albumi

Toimittajana tunnetuksi tullut helsinkiläinen varavaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein liittyy SDP:n riveihin. Tällä haavaa konsulttina työskentelevästä Husseinista tulee perjantaina SDP:n jäsen.

Aikaisemmin keskustaa edustanut Hussein erosi puolueesta toukokuussa. Hussein perusteli kesäkuussa eropäätöstään sillä, että ei enää uskonut keskustan eikä keskustalaisen pääministerin luotsaaman hallituksen linjaan. Hussein ei sulattanut esimerkiksi leikkauksia koulutukseen ja kehitysapuun.

– En nähnyt, että olisin keskustassa voinut tehdä niitä asioita, joita halusin, Hussein kertoo nyt kolmisen kuukautta eronsa jälkeen Helsingin Uutisille antamassaaan haastattelussa.

Näitä asioita ovat Husseinin mukaan esimerkiksi suomalaisyritysten viennin edistäminen Itä-Afrikkaan sekä lempeämpi linja maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaan kuin mitä hallitus ajoi.

Hussein kertoo valinneensa uudeksi puolueekseen SDP:n perusteellisten keskusteluiden jälkeen, joita hän kävi lähes kahdensadan ihmisen kanssa. Valtaosa keskustelukumppaneista oli Husseinin mukaan sitä mieltä, että hänen ajatuksensa sopivat parhaiten demareiden linjaan. Lisäksi valintaan vaikuttivat muun muassa Husseinin halu edistää vapautta, suvaitsevaisuutta ja puolustaa heikoimpia.

– Vaikka olen kuulunut toisen puolueeseen, koen silti tehneeni kansainvälistä humaania politiikkaa. Demariaate perustuu näihin arvoihin, Hussein sanoo.

Loppusuoralla Hussein teki valinnan vihreiden ja SDP:n välillä. Hussein arvioi, että hänen osaamiselleen olisi enemmän käyttöä SDP:ssä kuin vihreissä.

– Tuon SDP:hen yli 15 vuoden ajalta erilaisten ihmisten näkemyksiä ja kokemuksia. Haluaisin myös edistää suomalaisten yritysten vientiä maailmalle – etenkin Afrikkaan, Somaliasta kotoisin oleva Hussein kertoo.

Toiveissa olisi mahdollisesti päästä myös SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2019."

SDP:n suurimpana erona entiseen puolueeseensa keskustaan Hussein pitää sitä, että SDP:n käsitys kansainvälisyydestä on laajempi kuin keskustan. Demareille kansainvälisyys merkitsee Husseinin mukaan koko maailmaa eikä ainoastaan Eurooppaa tai länsimaita.

Demaritulokas Husseinin tähtäimessä on nousta nykyisestä Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsenen asemasta kaupunginvaltuuston varsinaiseksi jäseneksi eli kaupunginvaltuutetuksi ensi kevään kuntavaaleissa. Toiveissa olisi mahdollisesti päästä myös SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2019.

– Mikäli puolue kokee näin, niin ehdottomasti harkitsen asiaa, Hussein sanoo.

Hussein oli ehdolla eduskuntaan kevään 2015 eduskuntavaaleissa Helsingissä keskustan listoilta, mutta hänen saamansa 1 349 ääntä eivät riittäneet eduskuntaan asti.

Uudelta puolueeltaan SDP:ltä Hussein odottaa hyvinvointivaltion puolustamista, pysymistä työihmisten asialla, pk-yritysten viennin edistämistä sekä luokkaerojen kaventamista.

– Suomea uhkaavat kahtiajakautuminen ja luokkaerojen kasvu. Demareiden pitäisi palauttaa maa yhtenäiseksi. Siihen tarvitaan toki kunnon vaalivoitto, Hussein sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu