Puheenaihe

Fennovoima johtajan potkuista kohu – KU: Toimitusjohtaja kiistää STUK-yhteyden

Fennovoiman pääomistajan, Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Jussi Lehto irtisanoi alaisensa, "koska tämä raportoi yhtiöstä ulospäin vastoin sovittuja toimintatapoja". Lehto on myös Keravan Energian toimitusjohtaja.

Sauvo Jylhä

Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Jussi Lehto kiistää irtisanoneensa alaisensa siksi, että tämä kävi omin luvin puhumassa Säteilyturvakeskukselle Fennovoimaan liittyvistä vakavista turvallisuushuolistaan.

Voimaosakeyhtiö SF (VSF) on Fennovoiman pääomistaja. Lehto nousi VSF:n johtoon syksyllä 2015 edellisen toimitusjohtajan Elina Engmanin saatua potkut.

Pian sen jälkeen Fennovoiman pääomistajayhtiössä jaettiin toisetkin potkut. Tällä kertaa irtisnojana oli uusi toimitusjohtaja Lehto.

Lehto irtisanoi johtajana työskennelleen Nils Merikannon sen jälkeen, kun tämä oli kertonut Säteilyturvakeskukselle turvallisuushuolistaan.

Lehto kiistää, että käynti STUKissa oli syy Merikannon potkuihin, vaikka virallisessa irtisanomisilmoituksessa mainitaan työntekijän oma-aloitteinen yhteydenotto ja tapaaminen työnantajan tytäryhtiön toimintaa valvovan viranomaisen kanssa.

– Ei pidä paikkaansa, että henkilö olisi irtisanottu sen takia, että hän oli yhteydessä STUKiin, Lehto kommentoi Keski-Uusimaalle.

– Irtisanominen kulminoitui yhteistyökyvyttömyyteen Fennovoiman suuntaan. Hän toimi vastoin sovittuja toimintatapoja. Tämä oli jonkinnäköinen piste iin päälle, Lehto kommentoi käyntiä STUKissa.

Miksi käynti Säteilyturvakeskuksessa mainitaan potkujen syyksi, jos se ei ole varsinainen syy?

– Ilmoitusta olisi voinut avata tarkemmin. Puhuimme muustakin. Yleensä, jos päädytään tämmöiseen ratkaisuun, päätös tehdään viimeisimpien rikkeiden kannalta, Lehto sanoo.

Lue koko juttu Keski-Uusimaasta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu