Kulttuuri

Face of God etenee nöyrästi ja kunnianhimoisesti

Vielä vähän yli vuosi sitten Leo Stillman ei soittanut kitaraa, vaan rumpuja. Se oli huono soitinvalinta tyypille, joka säveltää.

Mä oon tämmönen Suomen halpa Jeesus-kopio.”
Sitten Stillmanin ja basisti Benjamin Lehden kimppaan, rumpuja hakkaamaan, keksittiin Oscar Kuusto. Biisientekijä tarttui kitaraan ja syntyi Face of God -trio. Nimi keksittiin ilmapallopelleilyn jälkeen, mutta Stillmanin mielestä nimi istuu heille mainiosti.

– Ja mähän oon tämmönen Suomen halpa Jeesus-kopio, hän vitsailee.

Face of God ei tietenkään ole gospel-yhtye, vaan tiukka rockbändi. Mutta Stillman on Raamattunsa lukenut ja sanoo, että kirjasta saa sen, mitä haluaa.

– Sieltä löytyy iloa ilon hakijalle, syitä suruun ja vihaan.

Samoja aiheita käsittelevät Stillmanin sanoituksetkin.

– Jokainen biisi kertoo meistä (bändistä). Onnellisuudesta, surusta, vitutuksesta, kuolemasta.

Kun biisi on valmis, bändi ryhtyy hiomaan sitä.

– Välillä on vaikea erottaa, kuka mitäkin on tehnyt, Stillman antaa tunnustusta bändikavereilleen.

– Me jynssätään biisiä aika pitkään.

Face of God on julkaissut verkossa (www.myspace.com/faceofgodband) kaksi biisiä: Flow ja The Sky is in the Flames. Tekeillä on neljän biisin omakustanne-EP. Se sopii heille hyvin, sillä bändi on vielä raakile. Kolmikko epäilee, että hätäinen debyyttialbumi levy-yhtiön leivissä voisi tehdä heistä vain tähdenlentoja.

– Unelma olis tehdä tätä täyspäiväisesti, Stillman myöntää.

Kappaleita hiotaan Lauttasaaren treenikämpässä ja levy äänitetään Suomenlinnassa Seawolf-studiolla, joka on tuttu lukuisille isoille artisteille, kuten Hanoi Rocksille ja Franz Ferdinandille.

Stillman, Kuusto ja Lehti osaavat rokkikukon elkeet lavalla ja valokuvissa, mutta heillä on jalat maassa ja nöyrä asenne. Kunnianhimon puutteesta heitä ei voi arvostella.

– Me ollaan tehty törkeesti duunia, Stillman sanoo ja lisää, että niin pitääkin, sillä heillä on vielä paljon oppimista.

Face of Godilla on repertuaarissaan kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Bändin ensimmäinen keikka oli alkuvuonna Bar Loosessa ja lisää esiintymisiä buukataan kiihtyvään tahtiin.

– Bändit jeesaa toisiaan ja pyytää omille keikoilleen täydennykseksi. Niin mekin tehdään.

Face of God Bar Loosessa (Annankatu 21) to 5.5., Lepakkomiehessä (Helsinginkatu 1) pe 6.5. ja Nosturissa (Telakkakatu 8) la 7.5.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu