Joko alkaa riittää? Taas uusi hotelliviritys Helsinkiin

YIT selvittelee uuden hotellin rakentamismahdollisuutta lähelle Katajanokan terminaalia osoitteeseen Kanavakatu 14.

Armi Suojanen / arkisto

Tässä kuvassa näkyy Katajanokalle suunnitellun maanalaisen parkkihallin rajausta. Mahdollisen hotellin tontti sijaitsee kuvassa oikealla alhaalla näkyvien oranssikattoisten talojen vasemmalla puolella.

Helsingin kaupunki

Helsinkiin viritellään jälleen uutta hotellihanketta, tällä kertaa Katajanokalle.

Kyseessä on Helsingin kaupungin omistama tontti Kanavakatu 14:ssä Katajanokan terminaalin lähellä. Tontille suunnitellaan kuusikerroksista rakennusta toimitila- tai hotellikäyttöön sekä kaupunkiaukiota.

YIT Rakennuksella on tontille Helsingin kaupunginhallituksen myöntämä varaus toimitilahankkeen suunnittelua ja sen toteutusedellytysten selvittämistä varten.

Kaavoitus on tullut vireille kaupungin aloitteesta. Tontilla sijaitsee nykyään polttoaineasema, autopesula ja pysäköintipaikkoja.

Tontin rakentaminen sovitetaan Katajanokan maanalaisen pysäköintilaitoksen rakenteisiin ja järjestelyihin ja tontille suunnitellut pysäköintilaitoksen sisäänajo, pystykuilut ja muut rakenteet integroidaan suunniteltavaan rakennukseen.

YIT on myös Katajanokalle suunnitellun 500-paikkaisen maanalaisen pysäköintilaitoksen toteuttaja. Pysäköintilaitos valmistuu arvioiden mukaan aikaisintaan vuonna 2018.

Katajanokalle suunniteltiin hotellia jo vuosien 2009–10 tienoilla. Tuolloin haaveiltiin hotellista sittemmin jo puretun Kanavaterminaalin tietämille.

Nyt alueella on Allas Sea Pool -merikylpylä ja Finnair Sky Wheel -maailmanpyörä.

Helsingissä on meneillään varsinainen hotellirakentamisen buumi. Lokakuussa avataan rakenteilla ollut Jätkäsaaren Clarion-hotelli.

Meilahdessa sijaitsevaan, alkujaan vakuutusyhtiö Auran pääkonttoriksi rakennettuun toimistotorniin remontoitu Cumulus Meilahti aukesi jo kesän korvilla.

Kalasatamaan suunnitellaan niin ikään hotellia.

Clarion-hotellia rahoittanut norjalaissijoittaja Arthur Buchardt on kiinnostunut rakentamaan hotellin myös Hakaniemenrantaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva

Jussi Vehkasalo