Puheenaihe

Näin syntyi murhaajaksi väitetyn naisen kirja – "Kaikkien aikojen painosennätys"

Anneli Auerin kirja Murhalesken muistelmat on herättänyt jo julkaisupäivänään tavatonta mielenkiintoa suomalaisissa. – Kuva kirjan kannesta.

Kustannus Into

Anneli Auerin kirjallinen tulkinta joulukuisesta yöstä 2006 on herättänyt suomalaisten mielenkiinnon. Hänen miehensä Jukka S. Lahti murhattiin kotonaan – mutta oikeus ei koskaan kyennyt selvittämään, kuka oli surman takana.

Nyt Auer on kirjoittanut tapauksen ympärille kiertyvän teoksen Murhalesken muistelmat, joka sai alkunsa jo parisen vuotta sitten.

– Kirjahanke lähti liikkeelle joulukuussa 2014, jolloin Auer-dokumentin tekijä Pekka Lehto oli valmistelemassa televisio-ohjelmaa. Tuolloin Lehto otti yhteyttä meihin ja kertoi, että tässä tapauksessa olisi aineksia kirjaankin, kertoo Kustannus Innon toimitusjohtaja Jaana Airaksinen.

Airaksisen mukaan kirjan käsikirjoitus tuli kustantajalle melko valmiina, sillä Auer on kokenut kirjoittaja. Ennen miehensä surmaa hän on ylläpitänyt työkseen muun muassa perhekeskeistä nettisivustoa.

– Tietenkin ne normaalit toimet tehtiin, mitä kaikille käsikirjoituksille tehdään, mutta suuria muutoksia ei tekstiin jouduttu tekemään. Emme esimerkiksi karsineet murhayön tapahtumia pois kirjasta millään tavalla, Airaksinen muistuttaa.

– Auer teki koko oikeudenkäyntinsä ajan muistiinpanoja, jotka ovat tämän teoksen runko. Kirja on hyvin koskettava, sillä pitää muistaa, että Auer on menettänyt surmayönä paitsi miehensä, käytännössä myös koko perheensä.

Teos on ensimmäinen kirjallinen tuote, jossa Auer kertoo traagisten tapahtumien kulusta omin sanoin. Tätä aiemmin hänestä on toki tehty valtava määrä lehtijuttuja, mutta Auerin muistiinpanoihin perustuvaa teosta ei vielä koskaan ennen.

Kustantaja on varautunut kirjan suureen suosioon heti lähdössä.

– Kirjasta on otettu koko kustantamon historian suurin painos. Tarkkaa painosmäärää en halua sanoa, mutta se on tuhansia. Olemme pieni kustantamo, mutta meidän mittakaavassamme painos on jättimäinen, Airaksinen paljastaa.

Lue tästä, miten kauan joudut jonottamaan Auerin teosta kirjastosta.

 

Lisää aiheesta: 

Himottaako Anneli Auerin murhakirja? Varaudu ainakin kuukauden jonotukseen16.9.2016 14.06
Anneli Auer ei ole tyytyväinen – STT: Hakee lisää korvauksia13.9.2016 14.26
Anneli Auer saa 545 800 euroa – IS: Näin Suomen historian suurinta korvausta perustellaan8.9.2016 08.21
Anneli Aueriin liittyvät urkintakäräjät alkoivat Helsingissä – näin syytetty poliisi puolustautuu5.9.2016 15.11

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu