Kulttuuri

Simo Frangén naurattaa osana manselaistroikkaa

Simo Frangén on yksi kolmesta Hyvät, Pahat ja Hauskat -stand up -kiertueen koomikoista. Lauantaina 30. lokakuuta trio saapuu Helsinkiin Vanhalla Ylioppilastalolle.

Petteri Mäkinen

Kerrassaan naurattava Simo Frangén lähti syyskuussa stand up -kiertueelle JP Kankaan ja Arimo Mustosen kanssa.

Hyvät, Pahat ja Hauskat -kiertue käy yli 30 paikkakunnalla, kunnes se päättyy aprillipäivänä trion kotikaupunkiin Tampereelle.

Niin kokenut esiintyjä kuin onkin, Frangénilla oli ”perhoshaaveja” vatsassa ennen kiertueen ensimmäistä iltaa Kotkassa. Yleisö oli kuitenkin vastaanottavaista ja kolmikon jäsenet vetivät osuutensa hyvin. Tekniikkakin toimi.

Ennen pääkaupunkiin saapumista kiertue on kiepauttanut jo lähellä, kun se kävi Vantaalla. Vantaa on tullut Frangénille aiempaa läheisemmäksi, sillä hänen ja avopuolisonsa Rosa Meriläisen poika Frans on silloin tällöin hoidossa Vantaalla asuvan Meriläisen isän perheen luona.

– Espoo on Vantaata tutumpi, koska veljeni perheineen asuu siellä. Espoossa esiinnyimme heti Vantaan jälkeen.

Kiitetty ja palkittu koomikko, juontaja, toimittaja Frangén ei ole tehnyt stand upia sitten 1990-luvun alun. Hän on tehnyt kuitenkin paljon juontokeikkoja, jotka omalla laillaan sivuavat stand upia.

Ekoisti-tv-ohjelmassa hän veti Maisteri Frangénin niksinarikkaa, Maailman ympäri -visailuohjelma teki hänet kaikille tutuksi 2000-luvun alkupuolella.

– SF-studio oli viimeisin juontamani ohjelmasarja. Poikani syntymän jälkeen vähensin töitä. Jos televisiopuolella tulee innostavia ja mielenkiintoisia ideoita vastaan, saatan hyvinkin palata ruutuun, Frangén linjaa.

Radiossa Frangén ahertaa edelleen. Radio Suomessa kuultava Alivaltiosihteeri-ohjelma täyttää 20 vuotta tänä vuonna.

Hyvät, Pahat ja Hauskat -kiertueen kaksi muuta koomikkoa, JP Kangas ja Arimo Mustonen, ovat tehneet stand upia jo vuosia. Molemmat ovat esimerkiksi Tomaatteja! Tomaatteja! -stand up -festarin Kong-show’n voittajia.

Hyvät, Pahat ja Hauskat Vanhalla Ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) la 30.10. klo 19. Liput 16–21 e. Liput www.lippu.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu