Makumaailma

Idän parhaat burgerit? Testissä uusi The Lucky Bastard

The Lucky Bastard tarjoilee käsin tehtyjä hampurilaisia lisukkeineen. Kaikki kastikkeista lähtien valmistetaan itse. Pihvien liha jauhetaan paikan päällä, ranskalaiset leikataan ja paistetaan kolmesti. Sämpylät valmistetaan keittiömestarin oman reseptin mukaan.

Marketta Karjalainen

Uudet tuulet puhaltavat kauppakeskus Itiksessä. Miljöö on siistiytynyt ja uusi ravintolakattaus kelpaa jopa hipstereille ja vegaaneille.

Itiksen uusimmalla hampurilaisravintolalla on edessään loistava tulevaisuus, ainakin jos luottaa Helsingin Uutisten testiryhmän nuorimman jäsenen makuun.

"Miljoona pistettä, siinä kaikki oli hyvää."

Kuukausi sitten avautunut The Lucky Bastard voisi yhtä hyvin sijaita Helsingin keskustassa, konsepti on tasokkaasti tätä päivää.

Moderni hampurilaisravintola tarjoilee käsityönä tehtyjä laatuburgereita Tallinnonaukion laidalla.

The Lucky Bastardin kerrotaan olevan burgereita rakastavan Kim Heiniön vuosikausien työn huipentuma. Tavoitteena on ollut kehittää parhaat mahdolliset hampurilaiset ja haastaa Helsingin tai ainakin Itä-Helsingin muut hampurilaispaikat – joita löytyy jo saman katon alta useita.

Bastardin miljöö tekee nelihenkiseen testiryhymään vaikutuksen, mutta entä purilaiset?

"Miljoona pistettä, kaikki siinä oli hyvää", kommentoi 5-vuotias lasten hampurilaista, joka tuunattiin juustottomaksi.

Aikuiset maistajat yhtyvät nuorimman näkemykseen siitä, että hampurilaisten ulkonäkö oli "Wau, tosi hieno" ja ranskalaiset täydellisiä.

Kasvisburgeri papu-kvinoa-maissipihvillä: "Mahtava, maukas".

Chili-chili-pihviburgeri: "Hyvä, olisi voinut olla chilisempi".

Kuhahampurilainen: "Lievä pettymys, kokonaisuus jäi aika mauttomaksi, olisi ehkä pitänyt tuunata".

Olivatko nämä idän parhaat burgerit? Testiryhmä ilmoitti, ettei kovin usein syö hampurilaisia, joten ei tähän osaa vastata. Salaatit saivat arvosanan "mahtava" ja juomavalikoima kiitosta. Jälkiruokaa ei edes mietitty, koska vatsat täyttyivät burgereista. Listalla oli niin paljon kiinnostavia vaihtoehtoja, että testailua voisi jatkaa toiste.

Treffipub, Naughty Brgr, Friends & Brgrs, Roslund, Soi Soi, Chico´s, Just Vege, Töölön Sävel, Woolshed ja Kaski olivat Helsingin parhaat burgeripaikat Helsingin Uutisten huhtikuussa järjestämässä lukijaäänestyksessä. Niistä vain Herttoniemen Treffipub sijaitsee The Lucky Bastardin "reviirillä" idässä.

Tarkoitettu olohuoneeksi nuorille helsinkiläisille."

Heiniön mukaan The Lucky Bastard on tarkoitettu olohuoneeksi nuorille helsinkiläisille, jotka eivät koe kauppakeskuksen tyypillisiä paikkoja omikseen. Musiikki ja sisustus ovat iso osa ravintolan itähelsinkiläistä identiteettiä. Viikonloppuiltaisin paikan päällä soittaa DJ. Ekologisuus on yksi ravintolan tärkeimmistä arvoista, esimerkiksi kaikki kertakäyttöastiat ovat kierrätysmateriaalia.

– Olen Itä-Helsingistä kotoisin ja minulla sykkii itähelsinkiläinen sydän. Todella upea ja samalla hermostunut fiilis palata takaisin kotiin tämän uuden projektin myötä, Heiniö toteaa.

Laadukkaiden hampurilaisten lisäksi ravintolan erikoisuus ovat freak shake -jälkiruokapirtelöt, joissa yhdistyvät pirtelö, brownie, suklaakastike, kermavaahto ja cookie dough.

Juomapuoli koostuu lähellä tuotetuista limuista, luomumehuista ja pienpanimo-oluista. Ravintolan henkilökunta on valinnut eri tuottajilta suosikkituotteensa, joista on muodostunut laaja juomalista.

Soupster Family

Kim Heiniön yhtiö omistaa Helsingissä ja Espoossa useita eri tyylisiä ravintoloita ja kahviloita.

Tarjoaa myös juhlatiloja, cateringiä ja konsultointia.

Ravintolat ja baarit: The Mess, Southpark, Pastor, Why join the navy when you can be a pirate, Block by Dylan, Dylan Milk, Dylan Arabia, Dylan Kottby, Linnanmäellä Caruzello by Dylan, Spasso Pizzeria ja Funky Kitchen, Tapiolan Ainoassa Funky Burger, kauppakeskus Itiksessä The Lucky Bastard sekä Allas Sea Poolin terassikahvila ja keväällä valmistuva ravintola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Itikseen yksitoista uutta liikettä – Anttila pysyy auki marraskuuhun21.9.2016 12.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu