Makumaailma

Tätä edes vaimo ei uskonut: Ville Haapasalon unelmasta tulee totta

Juha Metso on kuvannut muun muassa Ville Haapasaloa.Tämä valokuva on tosin Marketta Karjalaisen.

Marketta Karjalainen

Hans Välimäen entisen ravintolan tiloissa Helsingin Rikhardinkadulla on menossa melkoinen tuiske. Purpur-ravintolan puuhamiehillä on viikko aikaa saada synkät seinät hehkumaan georgialaistunnelmaa, annokset hinnoiteltua, kalusteet kannettua sisään...

– Kyllä kaikki valmistuu ajoissa, vakuuttaa Ville Haapasalo.

Näyttelijä-kirjailija-yrittäjä on hyvällä mielellä. Viisitoista vuotta haaveissa väikkynyt unelma on toteutumassa.

– Olen puhunut tästä niin paljon, että moni ei enää uskonut että tästä tulee mitään. Ei edes vaimoni. Mutta kyllä hän nyt uskoo, Haapasalo kertoo.

Ilman ravintolayhtiö Restamaxia unelmasta ei olisikaan tullut totta.

– Otin sinne itse yhteyttä. Omat rahkeet ei yksin olisi riittäneet. Meillä on selvä työnjako. Minä ideoin, järjestän ohjelman ja teen ruokalistan yhdessä keittiömestari Mikko Nilosaaren kanssa. Restamax vastaa ravintolan teknisestä pyörittämisestä.

Haapasalo myöntää joutuneensa kolkuttelemaan parilla ovilla ennen kuin yhteistyökumppani löytyi.

– Piti etsiä joku, joka luottaa siihen että georgialaisella ravintolalla on imua.

En lähde ehkä millään rahalla pelkäksi kasvoksi."

Epäily Haapasalon toimimisesta vain nimellisenä keulakuvana ison yhtiön ravintolabisnekselle saa miehen tuohtumaan.

– Olen aina ollut erittäin tarkka julkisuuskuvastani. Olen rakentanut 15 vuodessa itse tämän hahmon ja uran ja haluan pitää siitä kiinni. Olen erittäin tarkka siitä, mihin lähden mukaan. Kaiken pitää olla jotenkin omakohtaista. En lähde ehkä millään rahalla pelkäksi kasvoksi, hän vakuuttaa.

Haapasalo muistuttaa, että kyseessä on hänen unelmansa, ravintola jota hän on suunnitellut ruokalistoja myöten mielessään jo vuosia.

Toinen ravintolaunelma, jota Haapasalo on hellinyt mielissään vuosia, on toistaiseksi jäissä.

– Haluaisin perustaa Moskovaan ravintolan, jossa tarjoillaan perinteistä suomalaista ruokaa. Venäläiset aina kehuvat, miten hyvää ruokaa ovat syöneet Suomessa. Mutta suhdanteet ovat nyt huonot.

Huonot suhdanteet olivat viimeinen niitti myös Haapasalon ensimmäiselle ravintolalle, Ville´s Mayakille, jonka hän kumppaneineen perusti vuonna 2013 itärajan pintaan.

– Ensin meiltä loppui asiakkaat, kun meiltä vietiin mainokset eikä kukaan löytänyt sinne. Luvattomat kyltit käytiin kaatamassa joka yö eikä annettu lupaa pystyttää virallisia. Sitten ruplan kurssikin romahti ja maailmantilanne muuttui, Haapasalo muistelee.

Purpurille hän ei usko käyvän huonosti.

– Tämä on vakaalla pohjalla. Tai aikahan sen näyttää, tuleeko asiakkaita. Ainakin kiinnostus on kova. Tänäkin aamuna uimahallissa minulta tuli moni ihminen kysymään, koska ravintola aukeaa.

Pihalla komeili pahvinen Haapasalo."

On selvää, että moni tulee ravintolaan georgialaisen ruoan sijasta julkkisnäyttelijän houkuttelemana.

– Olen paikalla niin paljon kuin ehdin. En pysty vielä lopettamaan muita töitä.

Hän laskee, että sulan maan aikaan kuvauspäiviä on paljon, mutta varsinkin talvella hän ehtii viettää aikaa Helsingissä. Vaikka lama on pysäyttänyt Venäjän elokuvatuotannon, filmataan tv-sarjoja vilkkaasti.

Vaalimaalla ravintolan pihalla komeili aikanaan pahvinen Haapasalo, jonka kanssa turistit valokuvasivat itseään.

– Sen oli joku asiakas tuonut sinne. Sellaista ei tule Purpuriin. En sentään niin itsetyytyväinen ole, Haapasalo puuskahtaa.

Mitä georgialaisessa ravintolassa sitten tarjoillaan ja miksi? Lue lisää: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/438385-nyt-se-tapahtuu-ville-ha... Ravintola avautuu 30. syyskuuta.

Ville Haapasalo

Syntynyt vuonna 1972 Hollolassa.

Opiskellut Leningradin teatteriakatemiassa.

Naimisissa näyttelijä Saara Hedlundin kanssa, kaksi lasta.

Näyttelijä ja televisiojuontaja, joka tunnetaan yleisesti Venäjällä ja Suomessa.

Elokuvia muun muassa Metsästyksen kansallisia erikoisuuksia, Kalastuksen kansallisia erikoisuuksia, Lapin kullan kimallus, Käki, Vieraalla maalla, Rölli ja kultainen avain, Tappajan näköinen mies. Yhteensä yli 80 elokuvaa.

Tv-ohjelmia muun muassa Venäjän halki 30 päivässä, Kaukasia 30 päivässä, Sapuskaa, harashoo!, Silkkitie 30 päivässä, Volga 30 päivässä, Jäämeri 60 päivässä, Haapasalo goes lomalle.

Teatterirooleja muun muassa KokoTeatterissa ja Kansallisteatterissa.

Kirjoja muun muassa Et kuitenkaan usko, Et muuten usko tätäkään, Makujen matka: Georgia.

Ravintola Ville´S Mayak Lappeenrannan Nuijamaalla 2013–2014. Ravintolan keulakuvana toiminut Haapasalo oli yksi viidestä omistajasta. Aluksi oli jättimenestys.

Aikoi perustaa ravintolan Moskovaan vuosikymmenen taitteessa, tarkoitus oli pyörittää itse.

Mukana monenlaisissa bisneksissä Suomessa ja Venäjällä. Esimerkiksi kalastustarvikekauppaa, virtuaalista maakauppaa, oma nuuskamerkki, verkkokauppa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Ville Haapasalo ryhtyy ruokasarjan isännäksi30.8.2016 09.51
Ville Haapasalon ravintola aukeaa Hans Välimäen ex-ravintolaan24.8.2016 15.24
Jopa Ville Haapasalo huolissaan Venäjästä – Yle: ”Propaganda on hyvin vahvaa”30.10.2015 11.00
Ville Haapasalo ottaa haukkapalan Georgiasta7.10.2015 05.00
Ville Haapasalo juopottelee hevosena16.3.2015 15.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu