Paikalliset

Koirien turkin värjäys rantautui Suomeen

Koiran turkista saa näyttävän kreatiivisen värjäyksen avulla.

Julia Hyppenen

Koirien kreatiivinen värjäys on nyt mahdollista Suomessa. Magic Dogin omistaja ja trimmaaja Julia Hyppenen toi värjäyksen Suomeen nähtyään ulkomailla asuvilta ystäviltään kuvia kreatiivisesta värjäyksestä.

Hän kiinnostui ideasta ja halusi tutustua asiaan tarkemmin.

– Kävin Thaimaassa kansainvälisen koirien värjäyskoulun kurssin yhdessä ystäväni Niina Naumasen kanssa, joka omistaa myös oman trimmaussalongin Vallilassa, hän kertoo.

– Kurssin aikana opimme paljon maailman kuuluisimmalta kreatiivisen värjäyksen oppi-isältä, Sathit Suratphiphitiltä. Hän on maailmalla erittäin suosittu ja tunnettu koirien värjäysspesialisti, joka on esitellyt koirien värjäystaidetta ympäri Aasiaa, Euroopan suurimmissa pääkaupungeissa ja New Yorkissa.

Naumanen kertoo kreatiivisen värjäyksen tarkoituksesta.

– Kreatiivisen värjäyksen idea on luoda taidetta kunnioittaen koiran luonnollista ulkomuotoa. Taidetta ei ole, jos koko koira värjätään vaaleanpunaiseksi tai siitä tehdään ”Turtles-jäljitelmä”.

– Kotikoirille tehtävät värjäykset ovat pääsääntöisesti pieniä väripilkkuja esimerkiksi pitkien korvakarvojen päissä tai tassuissa.

Alun perin Japanista lähtöisin oleva muoti-ilmiö on kasvattanut suosiotaan maailmalla. Suomessa värjäys on kuitenkin uutta.

– Meillä on käynyt keskimäärin yksi asiakas viikossa värjäyttämässä koiransa. Suomalaiset ehkä hieman vieroksuvat ilmiötä, mutta se on ihan normaalia. Uskon ja toivon, että tämä ilmiö saa tuulta alleen tulevaisuudessa myös Suomessa, kertoo Hyppenen.

Magic Dogiin kolme ja puolivuotiaan Havannankoiransa Iiriksen tuovalle omistajalle Erja Aaltoselle värjäys on uusi asia.

– Mielestäni koiran pitää näyttää luonnolliselta. Itse en kyllä lähtisi värjäyttämään koiraani, paitsi ehkä jotain todella poikkeuksellista ja hauskaa tapahtumaa varten, Aaltonen sanoo.

Hyppenen näyttää kuvaa näyttelykoirasta, joka on naamioitu pandan näköiseksi.

Hän sanoo, että koiran voi värjätä ihan millaiseksi omistaja sen tahtoo, kunhan koiralla on vaalea turkki.

Hyppesen mielestä koirien värjääminen ei ole pahasta.

– Naiset ja miehetkin värjäävät hiuksiaan. Kyllä koiratkin kaipaavat huomiota. Koiralle on paljon reilumpaa jos sillä on hyvin hoidettu, takuton turkki ja vähän väriä, kuin se, että turkin hoitoon ei kiinnitetä ollenkaan huomiota. Lisäksi värjääminen on koiralle täysin turvallista.

Koirien värjäys ja trimmaus on hyvä markkinarako uusille yrittäjille ja alaa opiskeleville.

Hyppenen toivookin saavansa kilpailijoita, jotta ala kasvaisi Suomessa. Tällöin täälläkin nähtäisiin enemmän esimerkiksi kreatiivisen värjäyksen kilpailuja, joita ei ole tällä hetkellä Suomessa ainuttakaan.

Kuinka paljon koiraa saa ehostaa? Ota kantaa!

Kiinnostavia nettisivuja:

www.starwoodcenter.com Thaimaalainen koulu, jossa koirien trimmauksesta ja värjäyksestä tehdään taidetta. Sivustolla on eksoottisia kuvia kreatiivisesta värjäyksestä.

www.magicdog.fi Leppävaarassa sijaitsevan Julia Hyppesen trimmaussalongin kotisivu.

www.salongblacktan.com Vallilassa sijaitsevan Niina Naumasen trimmaussalongin kotisivu.

www.petsie.fi Suomen suurimman lemmikkiyhteisön kotisivu.

www.yappyfashion.fi Lemmikkien luksusmuodin kotisivusto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu