Jätkäsaaren tornihotelli avautuu – Kisa ravintola-asiakkaista kiristyy

Hotellit kilpailevat yöpyjien lisäksi myös ravintoloita ja baareja käyttävistä kaupunkilaisista. Hietalahden - Ruoholahden - Jätkäsaaren suunnalla palvelutarjonta kasvaa tuntuvasti, kun Clarionin tornihotelli maanantaina avaa ovensa Radisson Blue Seaside -hotellin (oikealla) naapurissa.

Päivi Tuovinen

- Haluamme että uudistunut Bistro Gimmis ja aulabaari Ro-Ro ovat alueen kivijalkapalveluja, mutta houkuttelevat myös hotellin asukkaita, kertoi Radisson Blu Seaside -hotellin ravintolapäällikkö Mari Blomqvist.

Marketta Karjalainen

Vanha satamamakasiini herää uuteen eloon 17. lokakuuta, kun tornihotellin kylkeen valmistuu tuhannen hengen tapahtumakeskus, jonka sydämenä on tähtikokki Marcus Samuelssonin nimikkoravintola Kitchen & Table. Manhattanin makuja suomalaisista raaka-aineista loihtiva ravintola haluaa hurmata sekä helsinkiläiset että turistit.

Päivi Tuovinen

HOTELLIT Vilkas hotellirakentaminen kasvattaa vauhdilla myös Helsingin ravintolatarjontaa.

Ne ajat ovat ohi, jolloin hotellit olivat vain nukkumista varten, julistaa tornihotellin ensi maanantaina Jätkäsaaressa avaava Clarion. Se aikoo olla kaupunkilaisten uusi olohuone ja houkuttelee kävijöitä huippukokin johtamalla ravintolalla.

Pelkästään oman hotellin asukkaat eivät riitä hotellien ravintoloille, mutta miten lyödä itsensä läpi Helsingin yhä monipuolisemmaksi ja runsaammaksi käyvässä ravintolakentässä? Clarion lupaa kansainvälistä huippulaatua, naapuri Radisson Blu hehkuttaa stadilaisuutta.

Helsingin ravintolakenttään Clarion raivaa tilaa newyorkilais-ruotsalainen julkkiskokki Marcus Samuelsson keulakuvanaan.

Tornihotellin nousua ei ole seurattu toimettomina. Esimerkiksi naapuri, Hietalahden Radisson Blu Seaside on toteuttamassa täydellistä muodonmuutosta.

Ravintolakattaus on jo päivitetty. Bistro Gimis avasi kesäkuussa ja uusi aulabaari Ro-Ro viime maanantaina. Siinä missä Clarion liputtaa Manhattanin tuulahduksia, Radisson etsii stadilaisia juuriaan.

Ravintolapäällikkö Mari Blomqvistia kilpailun kiristyminen ei pelota. Hän uskoo, että paikallisuus on valtti, jolla pärjää kisassa ison naapurin kanssa.

Radisson Blu -ketjussa joka hotellilla on oma identiteettinsä ja tarinansa. Tässä hotellissa ne ovat urbaani satamamiljöö, Jätkäsaari ja Punavuoren citykulttuuri.

Paikallisuus merkitsee muun muassa yhteistyötä Suomenlinnan panimon ja helsinkiläisten tuottajien kanssa. Uuden baarin tarjonnasta löytyy stadilaisia makupaloja ja stadin henkeen luotuja drinkkejä, jotka ovat Son Of A Punch -cocktail-artistien käsialaa.

Rouhean stadilaisuuden viimeistelevät helsinkiläisen graffititaiteilija Ansverin työt.

– Tämä on ihana kehittyvä alue, jonne tulee koko ajan lisää asukkaita. Meidän tavoitteemme on olla koko lähialueen kivijalkaravintola ja -baari. Tietenkin toivomme myös hotelliasukkaiden jäävän meille syömään, Blomqvist sanoi.

Blomqvist uskoo, että kummankin hotellin ravintoloille riittää asiakkaita.

– On ihan kiva, että tänne tulee lisää toimijoita ja keskusta levittäytyy myös tähän suuntaan.

Saman naapuruston asiakkaista ovat tulossa kilpailemaan vielä kolme uutta hotellia: Art Hotel Helsinki, Hotelli Helsten sekä Wood City -korttelin hotelli. Sen rakentaminen alkanee SRV:n hankekehityspäällikön Johanna Karessuon mukaan ensi vuoden aikana. Parhaillaan käydään operaattorineuvotteluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva
Marketta Karjalainen