Puheenaihe

Kirkolta tuli liberaali linjaus: Papeille lupa vihkiä homopareja Helsingissä

Helsingin hiippakuntavaltuusto on eilen hyväksynyt samaa sukupuolta olevien vihkimisen avioliittoon. Myös Helsingin piispa Irja Askola on homo- ja lesboparien vihkioikeuden kannalla.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Helsingin hiippakuntavaltuusto on eilen tekemällään päätöksellä hyväksynyt homo- ja lesboparien vihkimisen. Kirkko voi valtuuston näkemyksen mukaan vihkiä ja siunata kaikki avioparit, jotka tätä seurakunnalta pyytävät – myös samaa sukupuolta olevat parit.

Luterilaisen kirkon piispainkokous sen sijaan on edelleen kielteisellä kannalla samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen ja siunaamiseen.

Hiippakuntavaltuusto tai piispainkokous ei kuitenkaan voi ratkaista asiaa yksinään, sillä asiasta vastaa kirkolliskokous – se ei puolestaan ole ottanut homoparien vihkimisoikeuteen selkeää kantaa.

Useat Helsingin hiippakunnan papit ovat kuitenkin jo nyt ilmoittaneet vihkivänsä myös homopareja. Samaa sukupuolta olevien vihkioikeutta kannattaa myös Helsingin piispa Irja Askola.

Mahdollisista kurinpitotoimista, joita helsinkiläispapeille homoparien vihkimisistä tulee, vastaa Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli. Tuomiokapitulin puheenjohtajana toimii Askola.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu