Puheenaihe

Nuorisojoukko ryösti 15-vuotiaan Helsingissä – Tässä ovat tuntomerkit

Kuvituskuva.

Arkisto

Poliisi sai eilen maanantaina illalla kuuden jälkeen hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan nuorten poikien joukko oli ryöstänyt 15-vuotiaan pojan Oulunkylän keskustassa.

Silminnäkijän mukaan nuori poikaporukka oli ensiksi huudellut kahdelle Oulunkylän keskustassa liikkeellä olleelle pojalle, jonka jälkeen he olivat piirittäneet toisen pojista ja vaatineet tältä rahaa. Isokokoisin pojista oli kaatanut 15-vuotiaan pojan maahan ja kohdistanut poikaan väkivaltaa.

Isokokoinen poika oli jatkanut uhkaamista, penkoi nuoren kassia ja löysi sieltä jonkin verran käteistä rahaa. Poika otti rahat ja nuorisoporukka oli tämän jälkeen lähtenyt juosten karkuun.

Poika soitti hätäkeskukseen ja poliisipartio tutki lähiympäristön tuntomerkkeihin sopivan porukan löytämiseksi. Nuorisojoukko jäi tällä kertaa kateisiin, mutta poliisi on saanut suhteellisen hyvät tuntomerkit tekijöistä. Mikäli jollain on tarkempaa tietoa näiden nuorten liikkeistä, tulee asiasta ilmoittaa poliisille puhelimitse 0295474372 tai sähköpostilla osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Päätekijäksi epäilty oli 14–16-vuotias ja ikäisekseen isokokoinen, kuvausten perusteella mahdollisesti somalitaustainen poika.

Muu porukka koostui pääosin tummaihoisista nuorista, mukana myös yksi vaaleaihoinen poika.

Pojat olivat nousseet Oulunkylästä ryöstön jälkeen ilmeisesti Westendiin päin menevään bussiin 550.

Poliisipartio kävi myöhemmin jututtamassa poikia heidän kotonaan. Pojille ei syntynyt vakavampia vammoja ryöstön seurauksena, mutta poliisi neuvoi tapauksesta järkyttyneitä poikia ja heidän vanhempiaan ottamaan yhteyttä kriisiapuun, mikäli asia jää heitä vaivaamaan.

Lue myös: Myös Tapanilassa hakattiin nuori - raahautui ovelle apua pyytämään

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Myös Tapanilassa hakattiin nuori: "Raahautui ovelle apua pyytämään"18.10.2016 15.08
Näin Helsingissä: 18-vuotias ryöstettiin iltayöllä – Nyrkillä päähän ja kännykkä pois18.10.2016 12.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu