Puheenaihe

Opiskelijat väänsivät viinipönikän "sisäkumista" foliohatun – kuvat

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Anni Turusen ja Laura Ylä-Ajoksen "Helppoa kierrättämistä" -idean ytimessä ovat viinipussista tehdyt foliohattu ja käsilaukku. Idea sijoittui AdProfit-kisan kolmannelle sijalle.

Alko

Joku nämä kuvat on Alkossa huomannut, joku ei: myymälöiden viinipussikeräystä vauhditetaan kuvilla laatikkoviinin "sisäkumista" tehdyillä foliohatulla ja käsilaukulla.

Kuka nämä mainiot kierrätystuotteet keksi ja kehitteli, Alkon viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho?

– Alko aloitti hanapakkausten kierrätyksen Helsingissä ja Uudellamaalla jo kesällä 2014. Viime keväänä Alko haki ideoita vastuullisuusviestintäänsä osallistumalla Mainostajien Liiton AdProfit-kilpailun juniorisarjaan, jossa kolmannelle sijalle ylsi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Anni Turusen ja Laura Ylä-Ajoksen idea nimeltä "Helppoa kierrättämistä", Iso-Aho kertoo.

Raadin jäsenet nauroivat ääneen."

Kilpailun ideaan perustuen myymälöiden viinipussikeräyksen ilme uudistettiin ja samalla 13 uutta myymälää liittyi mukaan keräykseen.

Viinipussista väsätyt foliohattu ja käsilaukku huomioitiin myös AdProfit-kisan tuomaristossa: Haaga-Helian aiheesta kertovassa uutisessa kerrotaan, että ”Ehdotus oli niitä harvoja kilpailutöitä, joille itsekin tuunausta joskus yrittäneet raadin jäsenet nauroivat ääneen!”.

Tuomaristo luonnehti ehdotusta "loistokkaan oivaltavaksi".

Turunen ja Ylä-Ajos osallistuivat kilpailuun Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luovan toimiston Krean suunnittelijoina.

Kilpailun toimeksianto oli Alkon vastuullisuusviestinnän kehittäminen.

– Viime kesän kampanja kolminkertaisti palautusmäärät eli asiakkaat ovat kiinnostuneet kierrättämään hanapakkausten viinipusseja. Osassa myymälöitä palautusmäärät ovat edelleen toki pieniä, Iso-Aho jatkaa.

Viinipusseista saadaan kierrätyspolttoainetta, jolla korvataan kivihiiltä sementin valmistuksessa. Ennen kaikkea pussien alumiini pystytään hyödyntämään, koska se sitoutuu tuotantoprosessissa täysin lopputuotteeseen.

Kesäkampanja kolminkertaisti viinipussien palautusmäärät."

Hanapakkausten sisäpussit ja viinipussit voi palauttaa Alkon Helsingin, Uudenmaan sekä Lounais-Suomen myymälöiden keräysastioihin.

Keräysastiaan voit palauttaa kaikki myynnissä olevat viinipussit muovisine hanoineen sekä hanapakkausten sisällä olevat kirkkaat tai foliopintaisetkin sisäpussit hanoineen.

Poikkeuksena Helsingissä Alkon keskustan Sokoksen alakerrassa olevan myymälä, Vanhan kauppahallin myymälä ja Eteläesplanadin myymälä, joissa viinipusseja ei kerätä.

Pakkausten kartonkikuoret kuuluvat kartonkikeräykseen.

Hanapakkaukset ja viinipussit ovat pantittomia juomapakkauksia, joille ei ole Alkon viinipussikeräyksen lisäksi yhtenäistä keräysjärjestelmää, joka kattaisi koko Suomen.

Tyhjät viinipakkaukset voi toimittaa kunnallisiin jätepisteisiin ja lajitella paikkakuntakohtaisten ohjeiden mukaisesti. Hanapakkausten ja viinipussien sisäpussin alumiini ja etyylivinyylialkoholia sisältävä eristekerros hankaloittavat materiaalin kierrätystä.

Viinipussikierrätyksen järjestäminen on samalla Alkon sitoumus Itämeren suojeluun Baltic Sea Action Groupin jäsenenä. Kierrätysyhteistyökumppanina Alkolla on Lassila & Tikanoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kahvipussi ei ole mummojuttu11.9.2012 13.37
Kätevä mies surffaa vaikka kahvipussien voimalla21.1.2011 12.29
Vuoden hanaviinit on valittu – "Hinta-laatusuhteeltaan poikkeuksellisen edullisia"29.6.2016 14.05
Mummot tissuttelevat nyt hanaviiniä22.11.2013 14.03
Suomen modernein kierrätysasema seisoo puolityhjänä – "Hiljaista on ollut"27.4.2016 05.55
Tiesitkö? EU-direktiivit estävät kierrätysmuovin käytön pulkissa21.2.2016 19.05
"Roskalotto" rankaisee ankarasti väärästä valinnasta18.5.2016 19.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu