Urheilu

Jere Karalahti kritisoi kovin sanoin nykyjääkiekkoa: "Oksettaa tämä suunta"

Jere Karalahti

Jorma Rinne

Jääkiekkolegenda Jere Karalahti avaa sanaisen arkkunsa koskien episodia, jossa Liigaan palannut Pelicansin Antti Tyrväinen taklasi HPK:n Antti Lehtivuorta.

Karalahti nimeää kolme pääkohtaa, joilla tragedia olisi voitu välttää, ja samalla kritisoi pehmeää suuntaa, johon hänelle rakas suomalainen jääkiekko on kulkemassa.

– Torstaisella liigakierroksella nähtiin säälittävä episodi, kun paluun Liigaan tehnyt Antti Tyrväinen taklasi HPK:n Antti Lehtivuorta.

– Mun sympatiat on täysin Tyrväisen puolella ja siksi haluan nyt sanoa suoraan, mitä ajattelen tuosta tapauksesta, Karalahti aloittaa blogipostauksensa expektin sivuilla.

Karalahti kertoo, ettei ymmärrä suomalaisen jääkiekon nykytrendejä.

– Mua oksettaa se suunta, mihin mulle rakas jääkiekko on menossa. Tuntuu, että pelistä yritetään väkisin viedä pois siihen keskeisesti kuuluva elementti, kovat taklaukset.

– Ympäröivä yhteiskunta on monelta osin pehmentynyt ja hyvä niin. Lätkä on kuitenkin pohjimmiltaan kamppailu- ja maalintekopeli, johon kuuluu aina tietty riski, kun sinne laatikkoon hyppää. Kyseessä on kovien jätkien peli, tai ainakin oli, Karalahti tilittää.

Kokenut puolustaja sysääkin vastuun tilanteesta Lehtivuorelle.

– Tuossa kyseisessä taklaustilanteessa HPK:n Lehtivuori tekee niin monta virhettä, että ei luulisi olevan edes mahdollista noilla kilometreillä. Ensinnäkin sääntö numero yksi on, että tunne aina, ketä vastaan pelaat. Jos sulla on vastassa Matikaisen ja Nurmisen valmentama Pelicans, jonka riveistä löytyy nälkäisenä liigakaukaloon palannut Antti Tyrväinen, niin ole erityisen tarkkana. Tää Lehtivuori oli kaikkea muuta, Karalahti sanoo.

SM-liiga tiedotti torstaina, että se on ottanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu