Puheenaihe

PS-Nuorilta kova toivomuslista: VR:n monopoli purettava, ravintoloiden aukiolorajoitukset poistettava, ruotsin kieli valinnaiseksi...

Sebastian Tynkkynen

Arkisto / Pekka Ruissalo

Perussuomalaiset Nuoret haluaa purkaa lukuisia voimassaolevia normeja. Puolueen nuorisojärjestö julkisti maanantaina listan, johon se on listannut peräti 90 normia, jotka tulisi uudistaa.

Ohjelmassa esitetään muun muassa Alkon ja VR:n henkilöliikenteen monopolien purkamista, ajokorttien voimassaoloaikojen pidentämistä kuuteenkymmeneen ikävuoteen asti, Ahvenanmaan demilitarisoinnin purkamista, sukupuolikiintiöiden poistamista, yhdenvertaisuusvaltuutetun viran lakkauttamista, kesäajasta luopumista, yleisimmin käytettyjen itsehoitolääkkeiden vapauttamista päivittäistavarakauppoihin ja sähköisen äänestämisen käyttöönottoa.

Lisäksi Perussuomalaiset Nuoret esittävät ravintoloiden ja yökerhojen aukiolorajoitusten poistamista, alkoholiveron laskemista, autoveron poistamista, ruotsin kielen valinnaisuutta ja aselupien määräaikjaisuuksien poistamista ja muuttamista toistaiseksi voimassa oleviksi.

Listalta löytyy myös toive kiihottaminen kansanryhmää vastaan -pykälän poistamista ja valkoposkihanhien rauhoittamisesta luopumista.

– Suomi on täynnä sääntelyä. Jokaiselta elämänalueelta löytyy valtava määrä asetuksia, ohjesääntöjä, rajoituksia, kieltoja ja burokratiaa, jotka haittaavat meidän kaikkien arkea, norminpurkuohjelman vastaaa, Perussuomalaisten nuorten hallituksen jäsen Toni Ahva kirjoittaa ohjelman saatetekstissä. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu