Puheenaihe

Rakennustyöt sulkevat Baanan tunnelin pyöräilijöiltä pitkäksi aikaa – "Eteen tuli yllätyksiä"

Baanan Mannerheimintien alittava tunneli suljetaan jälleen marraskuussa kulkijoilta. Pyöräilijät ja jalankulkijat ohjataan kiertoreitille.

Riikka Jokinen

Rakennustyöt sulkevat Baanan Mannerheimintien alittavan tunnelin pitkäksi aikaa.

Aiemmin syksyllä Helsingin rakennusvirasto ilmoitti, että tunneli suljetaan jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä vain kolmeksi viikoksi. Lokakuun alussa kiinni mennyt tunneli avataan liikenteelle keskiviikkona 26. lokakuuta. Tunneli on kuitenkin käytössä vain viikon tai kaksi, jonka jälkeen se suljetaan uudestaan useaksi viikoksi.

Tunnelin sulkeminen liittyy uuden rampin rakentamiseen Baanalle. Pohjoisen Rautatiekadun ylittävä silta levennetään ja sillan eteläpuolelle, Pikkuparlamentin puiston reunaan rakennetaan ramppi.

Rakennusviraston projektinjohtajan Jukka Väisäsen mukaan urakan aikana eteen on tullut yllätyksiä, joihin ei etukäteen osattu varautua.

– Esimerkiksi aikanaan, kun siltaa on rakennettu, kaapelit on valettu sillan kanteen. Niitä ei voi poistaa isolla koneella, vaan se on tehtävä käsityönä. Kun vanhaa rakennetta korjataan, eteen voi tulla yllätyksiä, hän perustelee tunnelin uutta sulkemista.

Väisäsen mukaan myös alkuperäisessä tiedotteessa oli epätarkkuuksia.

Baanan tunnelin ollessa suljettuna, pyöräilijät ja jalankulkijat ohjataan kiertoreitille. Reitti nousee Ruoholahden suunnasta tultaessa Pikkuparlamentin kulmalta ylös Arkadiankadulle. Arkadiankadulta kulkijat ohjataan Mannerheimintien yli Kiasmalle, ja sieltä takaisin Baanalle. Kiertoreitille on laitettu väliaikaisia liuskoja.

– Kaikki pyöräilijät eivät ole olleet kovin ymmärtäväisiä asian suhteen, ja he ovat muun muassa jo pelänneet ennalta tulevaa talvea ja kiertotien jyrkkää mäkeä, rakennusviraston viestintäsuunnittelija Lauri Hänninen kertoo pyöräilijöiden palautteesta.

Väisäsen mukaan tunneli pyritään myöhemminkin avaamaan liikenteelle aina muutamaksi viikoksi kerrallaan, kun rakennustyöt antavat periksi.

Alueella tehdään parhaillaan myös vesijohdon saneeraustöitä. Sekä saneeraustyö että uuden rampin rakentaminen valmistuvat viimeistään ensi vuoden toukokuussa.

Se, milloin Baanan Mannerheimintien alittava tunneli on pysyvästi käyttökunnossa, ei ole tiedossa.

– Pahoittelen, että tästä aiheutuu pyöräilijöille haittaa. Samaan hengenvetoon haluan todeta, että pyöräilijöille tässä kuitenkin töitä tehdään, Väisänen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

"Odottamattomia ongelmia" – Mannerheimintien kaista katkeaakin maanantaina, myös Baanan tunneli pysyy suljettuna30.9.2016 15.36
Kartta: Baana katkeaa kahdeksi viikoksi – kulkijat ohjataan kiertoreitille22.9.2016 17.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu