Minne mennä

Uusi pakohuonepuisto Helsinkiin – "Elämyksellisintä mitä Euroopasta löytyy"

Kuva on uudesta Mayan aarre -pelihuoneesta.

Helsingin Tennispalatsiin avataan tällä viikolla uuden sukupolven pakohuonepelit, joiden rakentamisessa mallia on haettu Amerikan elämyspuistoista. Huoneita on kolme erilaista ja niiden teemat ovat Pako Marsista (Out of Mars), Mayan aarre (The Mayan Treasure) ja Salainen metsämökki (The Secret Cabin).

Näyttävien ja kekseliäiden pulmien lisäksi huoneiden sisustukseen ja kunkin aiheen lavastukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Monipuolisen pelikokemuksen lisäksi leffamainen seikkailu on läsnä näissä peleissä. Uusia huoneita varten kävimme tutustumassa Euroopan hienoimpiin huoneisiin seitsemässä eri maassa. Yhteensä olen tutustunut yli 30 peliin. Voidaan todeta, että Suomessa on nyt Euroopan elämyksellisin pelikokemus. Vain Lontoossa on pelihuoneita, jotka pääsevät lähelle näitä, kertoo Escape Eventsin toimitusjohtaja Ville Salonen.

Huoneiden suunnittelu aloitettiin Tennispalatsin toisessa kerroksessa sijaitsevaan tyhjään tilaan, johon koko kompleksi rakennettiin alusta asti seiniä ja lattiaa myöten.

– Tämä mahdollisti sellaisten pulmien ja sisustuselementtien rakentamisen, jotka eivät olisi mahdollisia valmiissa huoneessa. Mukana on erilaisia äänimaailmoja ja yllätyksiä, joihin ei voi varautua. Toisin kuin aiemmin nähdyissä pakohuonepeleissä, uusissa huoneissa on erittäin paljon mekaniikkaa ja sähkötekniikkaa seinien sisällä, jatkaa Salonen.

Pakohuonepeleillä tarkoitetaan pulmien ja arvoitusten täyteisiä huoneita, jotka odottavat neuvokasta ryhmää ratkaisemaan niiden haasteet. Room Escape on yksi suosituimmista ajanvietteistä tällä hetkellä ympäri maailman. Useiden kaupunkien Tripadvisor kertoo paikallisen pakohuonepelin olevan kaupungin suosituin nähtävyys ja ajanviete.

Tennispalatsin huoneiden avajaisia vietetään perjantaina 28.10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu