Paikalliset

Kekkosen ja Marskin kantapaikka palaa

Legendaarinen töölöläisravintola Motti tekee paluun Töölöntorinkadulle. Ravintola avaa ovensa täysin uusittuna elokuun alussa.

– Olemme aloittaneet tilan remontoinnin jo pari kuukautta sitten, remontti valmistuu jo kesällä. Heinäkuu vain on Helsingissä ravintoloille sellainen kuukausi, että ravintolan aukipitäminen on taloudellisesti hiukan itsemurhaa, naurahtaa uuden Motin osaomistaja Heikki Soininen.

Alkuperäinen Motti avattiin entisessä suojeluskuntatalossa Töölöntorinkatu 2:ssa keväällä 1941. Siitä tuli heti herkuttelijoiden keidas sodan ankeudessa.

Kanta-asiakkaina alkuperäisessä Motissa ovat olleet esimerkiksi marsalkka Carl Gustaf Mannerheim sekä presidentti Urho Kekkonen.

Eduskunnan läheisyys aiheutti sen, että esimerkiksi kansanedustaja Hertta Kuusisen värikkäistä vaiheista Motin kabineteissa kerrotaan juttuja.

Motin ensimmäistä kultakautta kesti 1980-luvulle saakka. Sen jälkeen tiloissa toimi erinimisiä ja -tasoisia ravintoloita.

On nähty esimerkiksi ravintola Villisika ja irkkutyylinen Original No Name Irish Bar. Ravintola Mottina tila oli taas 1997–2007.

Viimeksi ravintolatilassa on ollut siihen vuoden 2007 syksyllä avattu, marokkolaista ruokaa tarjonnut ravintola Fez. Fez sulki ovensa jo viime vuoden puolella.

Nyt töölöläisravintolan ilme ja menu päivitetään nykyaikaan kunnioittaen alkuperäisen ravintolan parhaita perinteitä. Keittiön nokkamiehiksi tulevat keittiömestari Herkko Volanen ja Master Chef -kilpailun tuomarina toiminut Risto Mikkola.

Ruuanvalmistuksessa käytetään valtaosin parhaita pohjoismaisia raaka-aineita. Silloin tällöin ravintola aikoo tarjota makumatkoja myös muuhun maailmaan.

Ravintolasalista tehdään skandinaavisen puhdaslinjainen, ja sen tarkoituksena on mukautua rakennuksen funktionaaliseen arkkitehtuuriin. Lisäksi rakennetaan alkuperäisen Motin hengen mukainen kabinetti.

Ravintola tarjoaa kokouspalveluja maksimissaan 60 hengelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu