Puheenaihe

Toteuttaako Anneli Auer suunnitelmansa? – Tällainen oli Auerin ajatus KKO:n päätöksen varalle

RATKAISU Korkein oikeus hylkäsi Anneli Auerin valituksen seksuaalirikostuomiosta. Helsingin Uutiset tapasi Auerin lokakuussa, jolloin hän kertoi, miten valituksen hylkääminen tulisi vaikuttamaan hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa.

Anneli Auer oli Akateemisessa Kirjakaupassa esittelemässä uutta kirjaansa Murhalesken muistelmat viime lokakuussa ja jakoi nimikirjoituksia.

Sanna Jompero

Helsingin Uutiset tapasi esikoiskirjaansa esitelleen Anneli Auerin Akateemisessa Kirjakaupassa viime lokakuussa.

Auer otti tuolloin kantaa kirjansa ohessa Korkeimman oikeuden (KKO) käsittelyssä olleeseen valitukseen, joka koski seksuaalirikostuomiota ja eräitä muita rikoksia.

Lokakuussa haastatellun Auerin mukaan hänen tuleva asuinpaikkansa riippui hyvin pitkälti siitä, mitä KKO päättää. Valituksen hylkääminen saattaisi johtaa muuttoon ulkomaille.

– Jos päätös on minulle hyvä, niin ehkä jään Suomeen. Jos ei, niin sitten muutan ainakin osittain ulkomaille, Auer sanoi Helsingin Uutisten haastattelussa lokakuussa.

Muun muassa Välimeren maat tai Englanti kiinnostivat.

KKO hylkäsi keskiviikkona Auerin seksuaalirikostuomiota koskeva purkuhakemuksen.

Auer vetosi valituksessaan kahteen uuteen asiantuntijalausuntoon, uuteen lääkärinlausuntoon sekä Vaasan hovioikeuden vapauttavaan tuomioon miehensä murhajutussa.

Oikeus totesi, ettei lausunnoissa ole esitetty sellaisia olennaisia uusia seikkoja, joita ei olisi käsitelty jo aiemmassa oikeudenkäynnissä. Myöskään murhajutussa annettua tuomiota, joka koski eri tekoa ja eri tapahtuma-aikaa, ei katsottu uudeksi selvitykseksi, jonka perusteella seksuaalirikostuomio voitaisiin purkaa.

Turun hovioikeus tuomitsi Auerin kesällä 2013 yhteensä seitsemän ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen seksuaalirikoksista ja eräisiin muihin rikoksiin. Käytännössä hän on jo istunut tuomionsa. Auer valitti hovioikeuden tuomiosta korkeimpaan oikeuteen toukokuussa.

Paljon mediahuomiota saaneen miehensä Jukka S. Lahden murhaan nainen todettiin hovioikeudessa syyttömäksi. Käräjäoikeus oli aiemmin antanut langettavan tuomion.

Syyskuisessa haastattelussa Auer mainitsi myös, että työllistyminen mediarumban jälkeen ei ole ollut helppoa.

– Kun on vielä Anneli Auer, jonka kaikki tuntee, niin ei se helppoa ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Anneli Auer syyllinen seksuaalirikoksiin – korkein oikeus hylkäsi purkuhakemuksen2.11.2016 10.31
Poliiseille sakkoja Anneli Auerin tietojen urkkimisesta11.10.2016 14.38
Murhaleski, nainen kuin poptähti – Anneli Auer: "Toivon, että katoan jälleen massaan"4.10.2016 09.35

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu