Kissakahvila kiilasi kärkeen, Rio haastaa listan ehdokkaat – HU:n kahvilakisa käy kuumana

Joku arvostaa hyvää kahvia, joku viihtyisää ympäristöä. Yhdelle tärkeintä ovat gluteenittomat tuotteet. Helsingin Uutiset etsii Helsingin parasta kahvilaa.

Johanna Erjonsalo

Kissakahvila Helkatti oli Helsingin Uutisten kahvilaäänestyksen kärjesssä, kun ääniä oli annettu yhteensä 1 120 kappaletta.

Ehdokaslistan ulkopuolelta kisaan on noussut monta vahvaa haastajaa. Niistä Roihuvuoren Rio on kirinyt mukaan aivan kärkikahinoihin.

Tässä eniten ääniä keränneet:

1. Kissakahvila Helkatti (Kamppi)

2. Good Life Coffee (Kallio)

3. Agata Bakery & Cafe (gluteeniton)

4. Kahvila Kampela (Vuosaari)

5. Roihuvuoren Rio

6. Malmin Gate1 (lentoasema)

7. Kahvi Charlotta (Kamppi)

8. Cafe Ekberg (Punavuori)

9. Fine & Dandy (Harju)

10. Makiata (Pohjois-Haaga) ja Villa Ullas (Vuosaari)

Ehdokaslistan ulkopuolella äänestäjien suosikkeja ovat myös Cafetoria Roastery (Töölö), Frangipani Bakery Boutique (Kruununhaka), Cafe & Eepos (Töölö) sekä Paulig Kulma (Kluuvi).

Kahvi on vain niin paljon parempaa kuin muualla."

Miksi joku kahvila on se kaikkein paras? Tässä joitakin äänestäjien perusteluja:

Kahvila Marocco Töölön vanhin kahvila, edelleen samassa talossa. Aloitti jo 50-luvulla ja nykyisellä omistajallakin kohta 35 vuotta. Aukeaa arkisin jo kello 6.30. Kaikki leivonnaiset tehdään siellä, paitsi sesonkituotteet. Herkullisia salaatteja ja sämpylöitä, sekä voileipiä. Hintataso edullinen. Lounasaikaan koko ajan jono. Mukava henkilökunta.

Frangipani Bakery Boutique Helsingin, tai oikeastaan Euroopan, parhaat juustokakut. Ystävällinen palvelu ja monipuolinen valikoima. Erittäin hyvä itse tehty granola. Täällä viihtyy pitempäänkin.

Kahvila Villa Ullas Ihastuttava kahvila Kallahden kainalossa. Auki ympäri vuoden. Isot pehmeät aina tuoreet korvapuustit ovat varmasti tunnetuin kahvilan tuote ihanien kakkujen sekä pikkusuolaisten ohella. Hinnat kohdallaan sekä maisemat. Uskomattomat leivonnaiset leipookin nuoret työelämään tutustujat!

Camel cafe Sympaattinen, ystävällinen pieni luonaskahvila, erikoistunut somalikeittiöön.

Cafe Harlekiini Ei turhaa trendipelleilyä. Aito.

Cafe Success Helsingin parhaat korvapuustit. Pieni idyllinen kahvila, jossa upea ilmapiiri.

Paulig Kulma Tällaista ei ole ennen nähty Suomessa!

Kahvila Taikalamppu Ihana tunnelma eri paria olevine kuppeineen ja vaihtuvine vinhoine taidenäyttelyineen. Menneen ajan taikuutta nykyajan ihmisille. Saa pysähtymään ja nauttimaan hetkestä. Ja siitä kahvista ja teestä ja makupaloista niiden seurana.

Cafe Regatta Ihana leppoisa mummola-fiilis meren rannalla punainen tupa ja sympaattinen pihapiiri. Santsikupista maksetaan.

Mad Possum Ihanan kahvilan takia olemme matkustaneet pitkiäkin matkoja, mutta miten onnellisia olemmekaan että tällä hetkellä se paras kahvila on aivan kotimme lähellä ja kaverit haluavat tulla meidän nurkille kahville. Ihana omistajapariskunta ja niin viihtyistä paikka. Mad Possumin kahvi on vain niin paljon parempaa kuin muualla, että tällä hetkellä vaikka olisit toisella puolella Helsinkiä on vaikea suostua maksamaan sama hinta muiden kahviloiden kahvista, koska kahvi ei vain koskaan ole yhtä hyvää.

Kissakahvila Helkatti Paras sielunhoitopaikka ja hyvää kahvia.

Kluuvikadun Fazer Café Ihana, perinteikäs kahvila, jonne jo äitini nuorena tyttönä 1940-luvulla kerääntyi koulun jälkeen kavereittensa kanssa viettämään aikaa.

Roihuvuoren Rio Kodikas hipsterikahvila keskellä lähiötä.

MacDonald´s Vuosaari Sieltä saa vastajauhetuista pavuista valmistetun tuplaespresson erittäin kilpailukykyiseen hintaan: 1.40!

Fine & Dandy Kahvila panostaa laatuun niin ruuassa kuin kahveissa. Erottuu muista latinoteemalla. Sieltä saa kaupungin parhaimmat empanadat ja omistaja on huipputyyppi.

Good Life Coffee Listalla on vain muutama kahvila, jossa kahvin oikeesti maistuu hyvältä ja on taidokkaasti valmistettua. Good Life Coffee on näistä yksi edelläkävijä.

Torikahvila kauppatorilla Aito Helsinki-tunnelma, kun saapuu lautalla, ja sopiva merenhenkinen kahvila ruokatauossa.

Tiedekahvila Ystävällinen palvelu, hyvät leipomukset, lehtiäkin sekä mahdollisuus valita rauhallinen paikka aulan puolelta.

Kisaan ehtii vielä hyvin mukaan. Äänestys jatkuu 24.11. saakka.

Äänestyslomake löytyy täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva
Marketta Karjalainen