Puheenaihe

Tässä on "Suomen seksilelujen keskus" – toimii entisessä kumitehtaassa

Kaalimato.comin yrittäjä Mika Nousiainen (oikealla) ja toimitusjohtaja Mikko Rosén kertovat, että tuotteita myydään kaikkialle Suomeen. – Tavaraa menee sinne, missä asuu ihmisiä. Jostain syystä Tampereen seudulle tuntuu kuitenkin menevän aika paljon tilauksia, Nousiainen miettii.

Oskari Lehto

Keravaa voi luonnehtia Suomen seksielämän keskukseksi, sillä maan suurin seksivälineiden verkkokauppa Kaalimato.com toimii Keravalla.

Yrityksen varasto ja noutopiste sijaitsevat Savion Klondyke-talossa, entisissä Keravan taidemuseon ateljeetiloissa.

Yrittäjä Mika Nousiainen ja toimitusjohtaja Mikko Rosén kertovat, että vuosittain Keravalta lähtee jopa 100 000 kovaa tai pehmeää pakettia eri puolille Suomea.

– Kesä juhannuksesta koulujen alkuun on suurin sesonki. Joulu tulee kakkosena, Nousiainen kertoo.

Keravalla Kaalimato.com ei näy katukuvassa, eivätkä kaikki edes tiedä firman olemassaolosta.

Yritys ei ole erikseen korostanut keravalaisuuttaan, vaikka henkilökunta onkin leikitellyt ajatuksella, että Lahden moottoritien varressa pitäisi Sinebrychoffin jättitölkin paikalla törröttää suuri Kaalimato-hieromasauva.

– Sen vaaleanvihreä väri kieltämättä sopisi hyvin Keravan väreihin. Emme kuitenkaan halua, että moottoritiellä ohi ajavissa autoissa lapset alkavat kysyä vanhemmiltaan, että mikä tuo on, Nousiainen tuumailee.

Verkkokauppaa pyörittää Kentonec Oy, joka on alun perin perustettu vuonna 1962. Suomen Supermo Oy -nimellä se teki seksivälineiden postimyyntikauppaa jo 1970-luvulla.

Mika Nousiainen tuli firmaan töihin vuonna 1998.

– Tädin mies omisti silloin yrityksen. Sitä ennen keräsin tyhjiä värikasetteja.

Tämä on ihan normaalia työtä. Tarkoituksena on parantaa suomalaisten hyvinvointia."

Ennen pitkää mies hankki yrityksen omistukseensa ja vuonna 2005 otettiin käyttöön aputoiminimi Kaalimato.com. Nimi on peräisin vibraattorista, joka on edelleen yrityksen myydyin ja tunnetuin tuote.

Saksalaisvalmisteinen hieromasauva on alkuperäiseltä nimeltään Patchy Paul. Suomenkielinen nimi syntyi laitteen värin ja kaalimatoa muistuttavan muodon ansiosta.

Vuonna 2009 Kaalimato.com muutti Keravalle. Saviolla asuva Nousiainen omistaa yrityksen nyt vaimonsa Nina Nousiaisen kanssa, joka työskentelee firman tuotepäällikkönä.

– Aiemmin kaverit saattoivat vähän naljailla ja kutsua pornokeisariksi, mutta ei enää viime vuosina. Tämä on kuitenkin ihan normaalia työtä, jonka tarkoituksena on parantaa suomalaisten hyvinvointia, Mika Nousiainen hymyilee.

Kaalimato.com

Yritys toimii Savion entisessä kumitehtaassa, nykyisessä Klondyke-talossa.

Kaalimato.comilla on Saviolla noin 1 050 neliön varastotila sekä noutopiste, joka on auki arkipäivisin. Myymälää ei ole.

Yrityksen valikoimissa on tällä hetkellä noin 3 500 erilaista tuotetta. Ne tulevat Keravalle pääasiassa Euroopasta, kuten Saksasta ja Hollannista.

Verkkokauppaa pyörittävällä Kentonec Oy:llä on 12 työntekijää. Listoilla on muun muassa seksuaaliterapeutti ja -neuvoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu