Puheenaihe

Uskoisitko? Näin monta päivää lapsesi oirehtii vuoden mittaan päiväkodissa

Päiväkodissa oleva lapsi oirehtii infektioiden vuoksi keskimäärin yli kolme kuukautta vuodessa. – Kuva ei liity tapaukseen.

Marjaana Varmavuori / Arkisto

Päivähoito kodin ulkopuolella lisää tavallisten hengitystie- ja suolistoinfektioiden riskiä pienillä lapsilla kotihoitoon verrattuna. Tämä käy ilmi valtakunnallisilla Tartuntatautipäivillä, jotka alkavat tänään Helsingissä.

Alle kolmivuotiailla päiväkotilapsilla infektio-oireisia päiviä on noin sata päivää vuodessa ja yli kolmivuotiaillakin viitisenkymmentä päivää.

– Tärkeimpiä keinoja päiväkotien epidemioiden torjunnassa ovat ennaltaehkäisy eli hyvät hygieniakäytännöt, korkea lasten rokotuskattavuus ja lapsen eristäminen päivähoidosta silloin, kun se on perusteltua, kertoo ylilääkäri Kirsi Valtonen.

Yskimis- ja niistämisetiketti opetetaan päiväkodeissa lapsille osana hyvää käsihygieniaa.

– Sosiaali- ja terveysministeriön oppaasta löytyy suosituksia muun muassa lapsen vaipan vaihdosta, miten toimitaan wc:ssä, kuinka eritteitä käsitellään, miten usein lelut puhdistetaan, miten usein petivaatteet vaihdetaan ja kuinka ruokailutilanteessa toimitaan, neuvoo puolestaan hygieniahoitaja Kirsi-Marja Ballantine

Tartuntatautipäivät Helsingissä, Marina Congress Centerissä 14.–15. marraskuuta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu