Puheenaihe

Naisopiskelijan pelko Hesarissa – mitä jos miehet korvaavat naiset älykkäillä seksiroboteilla?

Kuvituskuva

Johanna Erjonsalo

Vaasan  yliopistossa opiskeleva nainen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastossa huolestaan Yhdysvalloissa kehitettävistä seksiroboteista.

Opiskelija Netta Salosta kauhistuttaa ajatus, että kuvankauniiksi muotoillut robotit voivat olla tulossa pian markkinoille. Tällä hetkellä niitä tehdään mittatilaustyönä.

– Ajatus on hyvin pelottava, erityisesti naisten näkökulmasta. Seksirobotit ovat kuvankauniita muovisia nukkeja, joilla on täydellisen vartalo. Naisten esineellistäminen on entistä helpompaa näiden nukkejen takia, Salonen kirjoittaa.

– (Seksirobottien tulo myyntiin) on yhtä absurdi kuin mielikuva Donald Trumpin vaalivoitosta vuosi sitten, hän vertaa.

Seksiroboteista on uutisoitu viime aikoina eri puolella, ja Suomessa ne nousivat esiin HS:n jutussa. Aiemmin niistä on kertonut muun muassa Vanity Fair.

Robottien "isä" on kalifornialainen Matthew McMullen, joka on työstänyt robotteja 20 vuotta. McMullen sanoo kehittävänsä roboteille keinoälyyn perustuvat persoonallisuuden, johon käyttäjä voi jopa rakastua.

Netta Salosen mukaan roboteissa voi piillä vaara etenkin naisille – mutta lopulta koko ihmiskunnalle.

– Miehet ovat yleensä ottaen kiinnostuneempia kumppanista, joka on täysin kontrolloitavissa, Salonen uskoo.

– Esineellistäminen ja pinnallisuus ovat olleet läsnä seksuaalisuudessa jo pitkään. Kumppanin tarpeet ovat usein toissijaisia. Tästä voi seurata vakavia ongelmia, jos valmiiksi ihmissuhdetaidoiltaan heikot ihmiset oppivat elämään robottien kanssa. Yhteiskunnassa on kuitenkin oikeita ihmisiä, joita pitää osata kohdella oikein. Robottien kehittäminen lähes ihmisiksi johtaa pysyviin ongelmiin, joiden seuraamukset voivat olla katastrofaaliset.

– On järkyttävää ajatella, että naisrobotit voivat tyydyttää monen miehen seksielämän. Miten naisten käy – tuleeko markkinoille miesrobotteja? Kuoleeko ihmiskunta sukupuuttoon robottien vuoksi?

Uskotko, että robotti voisi korvata ihmissuhteen ja seksin?

Kyllä
54% (1274 ääntä)
En
46% (1068 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2342

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu