Vauvojen juhlakeräys kaipaa kipeästi apua – Missä on yli 14 000 sinivalkoista sukkaa?

Pieniä, sinivalkoisia sukkia kaivataan nyt Suomen 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä pääkaupunkiseudun vastasyntyneiden jalkoihin. 

Villasukkakeräys

Ensi vuonna vietetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta – ja juhlan kunniaksi käsitöiden ystävät ovat päättäneet toteuttaa villasukkakeräyksen kaikille vastasyntyneille.

Vuonna 2017 syntyvät kaipaavat muun muassa pääkaupunkiseudulla kipeästi sukankutojia, sillä koossa on vasta murto-osa tarvittavista sukista. Esimerkiksi Jorvissa, Kätilöopistolla ja Naistenklinikalla arvioidaan ensi vuonna syntyvän peräti 14 500 lasta – sukkia sen sijaan on kerätty lahjoitettavaksi vasta reilut kolmesataa.

Keräysaika kestää aina vuoden 2017 joulukuuhun asti, joten aikaa on runsaasti. Sukkia voi neuloa millä ohjeella tahansa, kunhan väritys on sinivalkoinen. Sukat tulee olla vastasyntyneen kokoa – eli jalkaterän pituus on noin 9–10 senttimetriä.

Sukkien kutojan pitää olla kutoessaan terve ja vailla hajusteita. Eläintaloudessa sukkia neulovien on syytä laittaa valmiit sukat pienessä pussissa pakastimeen pariksi päiväksi ja lisäksi kirjoittaa pussin päälle sana ”eläintalous”.

Kiinnitä sukat yhteen langalla ja liitä mukaan tieto, josta ilmenee käytetty lanka, sekä pesuohje. Halutessasi voit liittää sukkiin jonkin pienen tervehdyksen lahjan saajalle. Vie sukat lähimpään keräyspisteeseen tai lähetä sukat jollekin keräysvastaavalle.


Keräyspisteet pääkaupunkiseudulla:

Lankamaailma Helsinki 
Liikekeskus Ogeli 
Kylänvanhimmantie 29, Helsinki

Lankakauppa Menita 
Ratakatu 1, Helsinki

Lankakauppa Menita 
Yläkartanontie 26, Espoo

Kalajärven palvelukeskus / kirjasto
Ruskaniitty 4, Espoo

Asukastalo Kylämaja 
Matinkatu 7, Espoo


Postiosoitteet:

Sini Nieminen 
Aleksis Kivenkatu 11 aF 132 
00510 Helsinki 

Eija Tuutti 
PL 610 
00029 HUS

Päivi Miiluniemi 
Siriuksenpolku 13 B 5 
01450 Vantaa

Paula Kolehmainen 
Kotkansiipi 4 A 5 
01450 Vantaa 

Lisätietoja sukkakeräyksistä löytyy muun muassa Facebookista

 

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva